Kandidatais tapo kiek anksčiau apie savo kandidatūras paskelbę Seimo narys Marius Matijošaitis ir keliautojas, žurnalistas, prodiuseris Mantas Bertulis.

„Spalio 20-21 dienomis internetinio balsavimo metu partijos nariai ir simpatikai rinksis, kuris iš šių kandidatų atstovaus Laisvės partiją kovą vyksiančiuose merų rinkimuose“, – teigiama pranešime.

Renginio metu paaiškėjo ir dar du nominantai – Laisvės partijos Kauno skyriaus pirmininkė Ligita Šapranavičiūtė ir susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas. Tačiau tiek L. Šapranavičiūtė, tiek M. Tarnauskas tęsti kovą pirminiuose rinkimuose atsisakė.

Kandidato Kauno mieste pozicijos sieksiantis M. Bertulis teigė, jog ilgai stebėjęs vis naujai paskelbiamus kandidatus į Kauno miesto postą vis patirdavo nusivylimą – tai tapo didžiausia motyvacija nerti giliau į politiką.

„Norint pakeisti šiuo metu buldozeriu bei krauju suteptomis krabų lazdelėmis valdantį merą, reikia netradicinio kandidato, kurio akys degtų meile Kaunui. Manau, būtent toks ir esu(...)“, – kalbėjo M. Bertulis.

Seimo Laisvės frakcijos narys M. Matijošaitis sakė sieksiąs pasiūlyti alternatyvą šiuo metu stagnuojančiam Kauno valdymui.

Kaunas yra dinamiškas ir gyvas. Dėl to negali būti viskas nuspręsta iš anksto ar kažkaip nepajudinamai nulemta pagal paprotinę teisę, bet gali pagal teisės viršenybę. Einame siūlydami alternatyvą miestui: tęsti tikslingus ir prasmingus projektus, tvarkyti viešąsias erdves, tačiau neapleisti to, kas yra svarbiausia – miestą kuriančio žmogaus, Kauno gyventojo“, – pranešime pabrėžė politikas.

Kuris iš dviejų kandidatų pavasarį varžysis Kauno mero rinkimuose, kauniečiai galės nuspręsti dalyvaudami internetiniame balsavime. Teisę atiduoti savo balsą už Laisvės partijos kandidatą turės jos nariai ir simpatikais užsiregistravę asmenys. Numatoma, kad partijos kandidatas į Kauno merus bus paskelbtas spalio pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)