Per praėjusią parą rusų raketos apšaudė 40 Ukrainos gyvenviečių, vėl smogta Kyjivo sričiai – Irano dronais kamikadzėmis. Po smūgių apgadintas biurų pastatas ir elektrinė. Šiomis dienomis dėl okupantų puolimo nukentėjo maždaug trečdalis Ukrainos energetikos sektoriaus.

Masiškai apšaudytas ir pietuose esantis Mykolajivas. Čia rusų raketa pataikė į penkiaaukštį: ukrainiečių gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė 11 metų berniuką, tarp nuolaužų jis praleido kelias valandas. Pranešama ir apie aukas – ištraukti dviejų civilių palaikai.

Tokie išpuoliai pietiniame fronte tapo kasdienybe. Ukrainiečiai toliau atsikovoja Maskvos okupuotas teritorijas. Vien tik Chersono srityje – penkios gyvenvietės. Rusai bėgdami ir toliau palieka viską: nuo batų iki amunicijos. O Rusijos paskirtas gubernatorius Chersono srityje jau ragina gyventojus evakuotis.

Ukraina

Prieš savaitę išlaisvintas Didžiosios Oleksandrivkos kaimas, čia gyvenantys žmonės beveik 7 mėnesius praleido okupacijoje.

„Tai katastrofa, aš jau mėnesį verkiu, vis dar esu sukrėsta ir negaliu atsigauti nuo okupacijos jausmo. Dabar, kai man 72-eji, praradau viską, likau be nieko“, – pasakojo Chersono srities gyventoja Tetjana.

Kitas Chersono srities gyventojas Oleksandras pabrėžė, jog karas dar nesibaigė, o jis – išsigandęs.

„Toliau vyksta apšaudymai, dar nesame ramūs“, – pridūrė jis.

O sprogimai – ir anapus Ukrainos sienų, Rusijos Belgorodo mieste: apgriuvo daugiaaukštis, į kurį galėjo pataikyti raketos nuolaužos arba numuštas orlaivis.

Visgi neatmetama versija, kad tai viena iš pačių rusų nesėkmingai paleistų raketų, kuri turėjo smogti Charkivui. Vietos valdžia dėl įvykio kaltina Ukrainą.

Rusija pirmą kartą per tris savaites nuo dalinės mobilizacijos pripažino, kad fronte žuvo pirmi mobilizuotieji – tiesa, neva tik penki.

Visą „LNK Žinių“ reportažą apie karo Ukrainoje eigą bei Vakarų planus padėti Ukrainai su oro gynyba rasite čia: