„Sprendimas yra paprasčiausiai žinoti rinkėjams, kad mes pagaliau sutriuškinome dar vieną „valstiečių“ siūlymą Seime, kad alkoholis nebūtų geriamas. Čia yra žinutė rinkėjams“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis kelia klausimą, jei tikslas įmonę pritraukti, kad ši uždirbtų iš alkoholio prekybos, kas darbo metu parlamente gers?

„Klausimas, o kas gers? Kas darbo laiku tose kavinėse gers? Jei Seimo nariai pradės gerti darbo metu, tai tokiu atveju žurnalistai tą pradės viešinti ir jie nustos gerti. Ar Seimo narių padėjėjai gers? Tikriausiai negers. Mūsų senjorai, kurie lanko ekskursijose ar vaikai? Tikriausiai negers. Reiškia logiškai šitas sprendimams nėra tam, kad atsirastų įmonė, kuri uždirbtų labai daug iš alkoholio prekybos Seime“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

„Man juokinga, kai tokiais nelogiškais argumentais bando pagrįsti sprendimus. Bet tai liberalų požiūris, jie ir narkotikus Seime įteisins jeigu galės“, – kalbėjo R. Karbauskis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seimo valdyba nusprendė leisti parlamento rūmų maitinimo įstaigoms prekiauti ne stipresniais nei 15 proc. alkoholiniais gėrimais. Viliamasi, kad toks leidimas padėtų pritraukti įmonę, teikiančią maitinimo paslaugas parlamentarams.

Seimo valdyba 2016 m., kada parlamente dominavo Ramūno Karbauskio vedami „valstiečiai“, buvo priėmusi sprendimą parlamento maitinimo įstaigose nebeprekiauti alkoholiu. Kaip tuo metu tikino iniciatoriai, Seimas yra ne ta vieta, kurioje turėtų būti geriami alkoholiniai gėrimai.

Seimo kavinėse bei restorane ir iki „valstiečių“ valdžios buvo kelerius metus neleista prekiauti alkoholiniais gėrimai. Tokie sprendimai buvo priimti buvusio parlamento vadovo Arūno Valinsko iniciatyva. Tačiau Lietuvai pirmininkaujant ES, galimybė įsigyti alkoholinių gėrimų Seimo restorane bei valgykloje buvo grąžinta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją