Leidimas jau išduotas

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas Delfi informavo, kad leidimas protesto akcijai jau išduotas.

„Taip, leidimas yra išduotas spalio 22 dienai nuo 6 iki 21 valandos Katedros aikštėje. Mitingą „Apginkime Lietuvos Respublikos Konstituciją“ organizuoja Lietuvos šeimų sąjūdis. Leidimas išduotas renginiui iki 15 tūkst. žmonių“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas.

Išvardijo priežastis

Ketvirtadienį socialiniuose tinkluose pradėjo plisti kvietimas į mitingą Vilniaus Katedros aikštėje.

„3 straipsnis. Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą ir konstitucinę santvarką.

Ir ta diena atėjo.

Karo Ukrainoje pretekstu šalyje faktiškai įvesta ir kasdien stiprinama diktatūra, cenzūruojama spauda, ribojamos ir laužomos piliečių konstitucinės teisės ir laisvės. Nepaisant didžiosios visuomenės daugumos valios Seime planuojama priimti Konstitucijai prieštaraujantį civilinės sąjungos įstatymą. Iš neteisės negali kilti teisė, todėl įstatymai, pažeidžiantys Konstituciją, negali būti teisėti.

Slapta nuo visuomenės mūsų piliečių vardu Seime aprobuotas Europos Komisijos ir Europos Sąjungos Tarybos direktyvos projektas. Priėmus šią direktyvą šalyje numatoma privalomai įvesti Lietuvos Respublikos Konstitucijai prieštaraujančios Stambulo konvencijos normas, laužyti konstitucinę žodžio laisvę, įteisinant cenzūrą, persekioti ir kriminaline tvarka bausti realiu laisvės atėmimu kitaip manančius piliečius.

Prasidėjusios ekonominės ir politinės krizės sąlygomis akivaizdžiai išryškėjo valdžios dangstomos ir skatinamos piliečių apiplėšinėjimo schemos. Valdančiosios grupuotės paskirtų, visose energetikos aferose nepakeičiamų asmenų vadovaujamos, dalinai privatizuotos strateginės valstybinės įmonės elektros rinkos liberalizavimo pretekstu kraunasi milžiniškus pelnus“, – tokie argumentai vardijami kvietime į protesto mitingą „Apginkime Lietuvos Respublikos Konstituciją.

Iki šiol nepriimti jokie esminiai elektros kainų kompensavimo ir stabilizavimo sprendimai, piliečiai ir vietiniai verslai valdžios praktiškai palikti likimo valiai. Didžiausios Europoje infliacijos sąlygomis gautų milijardinių papildomų biudžeto pajamų nenumatoma panaudoti kompensacijoms ir subsidijoms, apie maisto prekių, kuro, elektros akcizų ir pridėtinės vertės mokesčio mažinimą, kurie taikomi kitose šalyse ir palengvina žmonių gyvenimą, atsisakoma net diskutuoti.

Dėl tokio valdžios neveikimo vietiniai nekorporaciniai, smulkieji ir vidutiniai verslai bus priversti bankrutuoti, žmonės neteks darbo ir šis procesas jau prasidėjo. Tuo valdantieji faktiškai vykdo didžiųjų, oligopolinių kompanijų interesą pasinaudoti krize savo naudai ir išplėsti savo įtaką.

Po Nepaprastosios padėties priedanga vyksta pokiliminiai susitarimai, kurie, faktiškai negaliojant Viešųjų pirkimų įstatymui, sudaro prielaidas grobstyti valstybės lėšas arba naudoti jas netikslingai ir neatsakingai.

Tokiais savo veiksmais valdančioji dauguma toliau skatina nepasitikėjimą valstybe bei jos institucijomis. Visuotinio pavojaus valstybei akivaizdoje tai dar labiau didina įtampą šalyje, artina socialinį sprogimą ir kelia realią grėsmę nacionaliniam saugumui. Tolesnis valdančiųjų inspiruojamas ir vykdomas visuomenės skaldymas ir supriešinimas yra nusikalstamas ir antivalstybiškas.

Tai sustabdyti gali tik visuomenė – ateikime ir pareikškime žmonių valią. Kviečiame visus neabejingus savo vaikų, šeimų ir valstybės ateičiai žmones. Kviečiame šeimų, vartotojų ir tikrųjų žmogaus teisių organizacijas, visuomenininkus, politines partijas, regionų, kaimų, miestelių ir miestų, profesines bendruomenes su savo atributika ir vėliavomis. Tai turi tapti masine manifestacija už valstybę ir teisingumą. Valdžiai turime pasakyti: GANA, MES TO NEBEPAKĘSIME!

Kviečiame, kiek galite, prie protesto prisidėti visus piliečius. Lietuvos verslininkai, prisijunkite prie žmonių ir jūs! Neturėkite iliuzijų – vieni, be visuomenės, kreipdamiesi tik dėl savo verslo srities problemų jūs valdžiai neįdomūs, nepavojingi ir absoliučiai nieko nepasieksite. Laikas ir gera proga jums atkurti žmonių pasitikėjimą, didele dalimi prarastą pandemijos aferos metu, kada žmonės buvo persekiojami darbovietėse, atleidžiami iš darbo, neįleidžiami į paslaugų ir prekybos vietas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)