Aneksavus okupuotas Ukrainos teritorijas, jas paskelbus Rusijos Federacijos dalimi kaip niekada padidėjo branduolinio ginklo panaudojimo tikimybė. Juolab, kad aneksijos nepripažįstanti Ukraina toliau tęsia puolimą, stumia Rusijos kariuomenę iš teritorijų, kurios Kremliaus vertinimu jau tapusios Rusijos dalimi.

Čia užsimenama apie branduolinio ginklo panaudojimą reglamentuojančią Rusijos gynybinę doktriną, kurioje kalbama, jog masinio naikinimo ginklas gali būti panaudotas atsakant į analogiško ginklo panaudojimą iš kitos valstybės pusės, bet ir kaip atsakas į iškilusį pavojų pačios Rusijos išlikimui.

„O kas gi sprendžia, ar iškilo pavojus valstybės egzistavimui? Jeigu prezidentas prarado gebėjimą kritiškai mąstyti ar bent jau įvertinti rizikas, ką mes matėme vasario mėnesį, tai jau tampa rimta problema.

Mano vertinimu, jis neblefuoja, gali panaudoti branduolinį ginklą“, – Vokietijos televizijos „Deutsche Welle“ laidoje reziumavo politologas H. H. Schroderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)