Kaip teigia Nepriklausomybės Akto signataras Vytautas Plečkaitis, tam tikrų iššūkių ir Vakarų visuomenei, ir Ukrainai, ir pačiai Rusijai kelia ir prasidėjusi mobilizacija Rusijoje.

„Iš Rusijos nemažai žmonių bėga, bet didžioji dalis lieka. Ir jeigu ten dabar pasipildys Rusijos okupacinė kariuomenė ar 300 tūkst. ar milijonu, tai žinoma, tai įtakos ir fronte, ir visuomenei“, – teigė jis.

Anot V. Plečkaičio, tokia situacija kelia nerimą: „Ne be reikalo JAV ir ES vadovai atkreipė į tai dėmesį, kad negalima tų dalykų priimti juokais, tai yra rimta. Tai kelia nerimą tarptautinėje bendruomenėje. Ir tas pats pseudoreferendumas įvykęs, ir kas vyksta po jo. Žinoma, kad rusai dabar bandys paimti tas žemes, įsitvirtinti. Mobilizacija galbūt ir bus panaudota tiems dalykams.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)