Jeigu Seimas pritartų tokiai iniciatyvai, ši diena būtų minima spalio 1 d. kartu su Tarptautine pagyvenusių žmonių diena.

Tikimasi, kad besimokančio senjoro dienos įteisinimas labiau motyvuos vyresnio amžiaus žmones dar aktyviau siekti žinių, įsitraukti į socialinę veiklą, gerinti savo gyvenimo kokybę.

Atmintinų dienų įstatymo pataisą parengusios Seimo narės Vilija Targamadzė ir Paulė Kuzmickienė sako, kad Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena, minima spalio 1 dieną, aktuali ir prasminga daugeliui vyresniosios kartos atstovų.

„Šią dieną savo mokslo metus pradeda ir kelios dešimtys tūkstančių vyresnio amžiaus žmonių, besimokančių Trečiojo amžiaus universitetuose. Šalyje veikia apie 70 Trečiojo amžiaus universitetų, iš kurių 49 universitetai yra susitelkę į Nacionalinę trečiojo amžiaus universitetų asociaciją. Todėl visiems tobulėti ir mokytis visą gyvenimą siekiantiems senjorams spalio 1-oji yra ypatinga diena, verta įtraukti į atmintinų dienų sąrašą",- sakoma dokumento aiškinamajame rašte.

Tikimasi, kad besimokančio senjoro dienos įteisinimas leistų atkreipti ir institucijų (Švietimo, mokslo ir sporto bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų) dėmesį į vyresniųjų suaugusiųjų švietimo problemas, tokias, kaip senjorų poreikius atitinkančių programų įvairovės užtikrinimas, bendruosius gebėjimus ugdančių programų plėtra, senjorų krepšelio užtikrinimas, spartesnis mokymosi visą gyvenimą sistemos sukūrimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)