Dvišalis susitarimas dėl bendradarbiavimo kovojant su nusikalstamumu padės užkardyti organizuotą nusikalstamumą, ginklų kontrabandą ir asmens duomenų klastojimą bei naujo tipo kibernetinius nusikaltimus.

Ypatingas dėmesys bendradarbiavimui skirtas karo Ukrainoje kontekste, kadangi nusikaltėliai nesibodi išnaudoti karo aukas uždarbiui gauti.

„Lietuvos policija atlieka milžinišką prevencinį darbą – ukrainiečiai jau registracijos vietose informuojami ir iš anksto perspėjami apie galimas grėsmes, o policijoje dirbantys ukrainiečiai lanko tautiečių apgyvendinimo vietas. Prevencinis darbas labai svarbus Ukrainos pasienyje, kad tik kirtę savo šalies sieną ukrainiečiai nepatektų į prekeivių žmonėmis pinkles. Lietuvos ir Moldovos pareigūnų bendradarbiavimas padės operatyviau užkardyti tokius nusikaltimus“, – teigė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

ELTA primena, kad šiuo metu galioja 1996 m. balandžio 5 d. pasirašytas Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos ir Moldovos Respublikos vidaus reikalų ministerijos bendradarbiavimo susitarimas, kuris yra nepritaikytas šiandienos šalių bendradarbiavimo poreikiams kovoti su nusikalstamumu. Bendradarbiavimas išplės galimybes keistis informacija bei abiejų šalių institucijų patirtimi.

Susitarimas įpareigoja šalis laikytis Europos parlamento ir Europos tarybos nubrėžtų duomenų apsaugos standartų, nes Moldovai suteiktas Europos Sąjungos kandidatės statusas. Bendradarbiavimas prisidės prie Moldovos Eurointegracijos siekių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją