„Referendumo“ pabaiga yra paskutinė sąlyga V. Putinui paskelbti apie Rusijos įvykdytą okupuotos Ukrainos teritorijos aneksiją. Išvakarėse Didžiosios Britanijos gynybos ministerija taip pat pranešė, kad V. Putinas tikriausiai padarys pareiškimą prieš arba per kalbą parlamente penktadienį, rugsėjo 30 d.

Ar šie referendumai, kuriuos pasmerkė visas pasaulis ir tvirtino, kad niekada nepripažins jų rezultatų, gali tapti būsimų veiksmų tiek Rusijoje, tiek Ukrainoje pradžia?

„Tikrai gali. Jau praėjusią savaitę Kremliuje įvyko kardinalus pokytis ir Putinas prisijungė prie karo partijos arba, jei norite, ją galime vadinti Kremliaus fašistine grupuote.

Tai tokie veikėjai kaip Girkinas, kuris garsiai ir atvirai sakė, kad Putiną reikia pakarti dėl neryžtingumo, kad per mažai žudo ukrainiečių, tai jis dabar pradėjo jį girti. Manau, kad įvyko lūžis.

Manau, kad aplinkybių verčiamas Putinas prisijungė prie fašistinės grupuotės. Tada seka tai, kad mūsų neryžtingumas visą šitą laiką, nors mes padėjome Ukrainai ir galvojome, kad padedame Ukrainai, tuo tarpu mums visų pirma reikėjo padėti patiems sau, nes Putinas kariauja karą Ukrainos teritorijoje su Vakarais, tai yra Putino karas su Vakarais, kuris kol kas vyksta tik Ukrainos teritorijoje.

Todėl mums reikėjo gerokai anksčiau imtis veiksmų, kol ta fašistinė grupuotė, karo partija neužėmė lyderiaujančių pozicijų Kremliuje, o ji dabar gali imtis bet kokių veiksmų. Visų pirma, jie ragina Putiną ir karinę vadovybę, kad reikia naudoti Antrojo pasaulinio karo taktiką ir griauti miestus, kiek galima daugiau išžudyti ukrainiečių – vykdyti genocidą“, – teigia buvęs Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)