„Mes jau vieną kartą tą situaciją nagrinėjome, buvome pradėję tyrimą ir dabar vėl nurodoma, kad kolega Matijošaitis garsiai klauso naktimis ir į bandymus susitarti gražiuoju nereaguoja, yra kviečiama policija“, – posėdžio metu kolegoms pristatė komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė.

Ji priminė, kad praėjusį kartą buvo raginama peržiūrėti Seimo viešbučio taisykles, tačiau tuomet, pasak parlamentarės, nebuvo galimybių nustatyti, ar triukšmo lygis viršijo leistiną.

„Tada abi pusės pakankamai skirtingai aiškino, tai dabar matau, kad ta problema vis tiek yra. Matėte, prie medžiagos yra pridėta, kad buvo kreipimasis į policiją, užregistruota, kad kreipėsi“, – konstatavo A. Norkienė.

M. Matijošaičio frakcijos kolegė Silva Lengvinienė teigė, kad laikas, iki kada galima kambaryje klausytis muzikos, turėtų būti nurodytas viešbučio taisyklėse.

„Yra bendros taisyklės“, – priminė jai parlamentarė Rita Tamašunienė ir kiti komisijos nariai.

Visgi liberalas Andrius Bagdonas paragino pradėti tyrimą, nes problema kartojasi.

„Mes matome, kad buvo kreiptasi į policiją, tai būtų įdomu išgirsti atsakymus iš policijos, ar visgi buvo užfiksuoti pažeidimai, viršytas garsas, jei policija atvyko į įvykio vietą. Iš tiesų parlamentarai ten ilsisi, gyvena ir atvykę ukrainiečiai šiuo metu, ir, jei kolega elgiasi šiek tiek pažeisdamas įstatymus bei garsiai klauso muzikos po 22 valandos, tai tikrai nepuošia parlamentarų elgesio“, – sakė A. Bagdonas.

Etikos sargai nusprendė pradėti tyrimą dėl kolegos iš Laisvės frakcijos M. Matijošaičio elgesio. Tiesa, bandant nuspręsti, kas iš komisijos narių rengs tyrimo išvadas, R. Tamašunienė atsisakė, motyvuodama savo gyvenamąja vieta.

„Nežinau... Aš kaime gyvenu, tai aš garso, daugiabučių garsus nelabai moku vertinti. Gaidys per garsiai gieda. Gal kas gyvena viešbutyje, tai aktyviau įvertintų visas tas aplinkybes“, – sakė R. Tamašunienė.

Išvadų rengėjomis galiausiai išrinktos Irena Haasė ir Guoda Burokienė.

Ne pirmas kartas

Tai – ne pirmas kartas, kai M. Matijošaitis kaltinamas triukšmo Seimo viešbutyje kėlimu. Seimo narys Mindaugas Puidokas gegužės mėnesį vykusio vieno rytinio Seimo posėdžio metu kreipėsi į parlamentą ragindamas įvertinti Laisvės partijos atstovo M. Matijošaičio elgesį. M. Puidoko teigimu, kolega „kelia orgijas“ Seimo viešbutyje ir grasina virš jo gyvenantiems ukrainiečiams, kurie prašo ramybės, iškeldinimu. Pats M. Matijošaitis kaltinimus tuomet vadino absurdu.

„Kantrybės taurę perpildė, kai ukrainiečių šeima, gyvenanti virš jo, naktį atėjo eilinį kartą prašyti, kad nebūtų triukšmaujama ir leistų ilsėtis, o jiems buvo pagrasinta, jog jie per savaitę bus iškeldinti iš Seimo viešbučio buto“, – Seimo posėdžio pradžioje sakė M. Puidokas.

Jis teigė norintis kreiptis į parlamento valdybą, kad ši apsvarstytų M. Matijošaičio elgesį ir parlamentaras būtų iškeldintas.

„Mažiausia, ką būtų galima padaryti, tai bent jau atsiprašyti tos ukrainiečių šeimos, kurie yra pabėgėliai iš karo zonos. Aš manau, kad toks elgesys yra labai netinkamas“, – akcentavo M. Puidokas.

„Absurdiški kaltinimai. M. Puidokas daro politines akcijas prieš Laisvės partiją tikslingai ir nuolat jau pusantrų metų“, – Delfi tuomet sakė M. Matijošaitis.

Seimo viešbutis

Jis pasakojo, kad antradienį apie vidurnaktį jis negarsiai klausėsi muzikos.

„Leidau tyliai, svetainėje buvo galima susikalbėti. Tie ukrainiečiai, kuriuos, kaip suprantu, užleido M. Puidokas, pradėjo agresyviai stuksenti man į lubas. Jie tai daro nuolat, kad ir koks garsas bebūtų. Jie taip suvokia bendravimą su kaimynais.

Čia nieko apie Ukrainą – čia apie individualius asmenis. Užvakar jie atėjo, kai aš tyliai leidau Whitney Houston dainą „Oh yes“, pasakė: „Ką man daryti, aš negaliu užmigti, man ryt į darbą“. Aš pakviečiau juos į vidų, arbatos, pasiklausyti, kokiu garsu ta muzika leidžiama“, – pasakojo M. Matijošaitis.

„Toks ir buvo pokalbis. Jokių absoliučiai grasinimų nebuvo, buvo bandymas susitarti ir parodyti, kad tai nėra garsu“, – teigė Seimo narys. Plačiau apie gegužės mėnesio istoriją skaitykite čia.

Tiesa, įvykiui gegužę plačiai nuskambėjus, viešojoje erdvėje pasirodė pranešimų, kad su kaimynais M. Matijošaitis tuomet susitaikė ir jų vis dėlto atsiprašė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)