„Kadangi Rusijos karinė mobilizacija bus vykdoma ir Kaliningrado srityje, t.y. mūsų kaimynystėje, tai Lietuva negali vien tik stebėti. Mūsų greitojo reagavimo pajėgose pakeliamas budrumo lygis, kad užkirsti kelią bet kokioms provokacijoms iš Rusijos pusės“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Anušauskas.

Ministras taip pat akcentuoja poreikį didinti karinę pagalbą Ukrainai.

„Taip pat svarstome, kaip Ukrainai dar padidinti paramą ir kviečiame visus mūsų sąjungininkus šios paramos srautą dar padidinti. Rusijos agresija turi būti sustabdyta Ukrainoje“, – sako A. Anušauskas.
„Rusijos mobilizacinė desperacija rodo, kad ji neturi kitų galimybių išsaugoti okupuotas Ukrainos teritorijas ir griebiasi paskutinio šiaudo“, – rašo ministras.

ELTA primena, kad V. Putinas apsisprendė dėl dalinės mobilizacijos po Gynybos ministerijos pasiūlymo. Šis žingsnis žengtas kitą dieną po to, kai Maskvos remiami separatistai paskelbė apie planus vėliau šią savaitę surengti referendumus dėl prisijungimo prie Rusijos okupuotuose Luhansko, Donecko, Chersono ir Zaporižios regionuose, o tai sukėlė griežtą tarptautinės bendruomenės pasmerkimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)