Visgi, konservatorius Jonas Koryzna tikina, kad frakcija buvo ne taip suprasta – inicijuodami interpeliaciją Kauno konservatoriai neplanavo atstatydinti mero.

„Mes tikrai nesitikėjom surinkti parašus ir nuversti merą. Tai būtų pakankamai negudru galvoti, kadangi meras (taryboje – ELTA) turi absoliučią daugumą“, – Eltai sakė politikas.

J. Koryznos teigimu, rengiant interpeliaciją bandyta išsiaiškinti tikrąją demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ poziciją. Politikas apgailestavo, nes „Skvernelio kompanija juos nuvylė“.

„Buvo dar viena galimybė parodyti mūsų politinį nusistatymą – kad darbas ir pelno siekimas Rusijoje kartu su mero pareigomis nedera. Antras dalykas, (norėjome – ELTA) patikrinti tą pačią opoziciją. Tą pačią „Vardan Lietuvos“ (frakciją – ELTA), tuos tris žmones“, – pridūrė J. Koryzna.

V. Matijošaičio lyderiaujamas „Vieningas Kaunas“ Kauno miesto taryboje turi 32 mandatus. Tuo metu opozicijoje dirba vos 9 politikai.

„Mes suprantame, kad mero komanda nepasirašys. Nors užkulisiuose kai kas irgi sako, kad negerai yra. Bet kad jie pasirašytų, mes neturėjome iliuzijų“, – neslėpė Kauno konservatorius.

ELTA primena, kad vadovaujantis Vietos savivaldos įstatymo nuostatomis, savivaldybės tarybai pradėti savivaldybės mero įgaliojimų netekimo procedūrą turi teisę ne mažesnė kaip 1/3 savivaldybės tarybos narių grupė.

Pastarąjį pusmetį V. Matijošaitis sulaukia aštrios kritikos dėl to, kad „Vičiūnų grupė“ nesuskubo stabdyti veiklos Rusijoje Maskvai pradėjus invaziją į Ukrainą. Jau anksčiau Kauno miesto meras bei bendrovei vadovaujantis jo sūnus Šarūnas Matijošaitis tikino, kad prognozuoti, kiek užtruks verslų Rusijoje pardavimas, yra sudėtinga.