Randama vis daugiau kankinimo kamerų

Dar daugiau kankinimo kamerų buvo rasta Charkivo srityje.

„Įvairiose išlaisvintose Charkivo srities teritorijose rasta daugiau kaip dešimt kankinimų kamerų. Okupantai bėgdami paliko ir kankinimo įrankius. Netgi eilinėje geležinkelio stotyje rasta kankinimų patalpa ir kankinimo elektra įrankiai. Kankinimai buvo plačiai paplitusi praktika okupuotoje teritorijoje. Taip elgėsi naciai, taip elgiasi ir rusai“, – pasakojo Ukrainos prezidentas V. Zelenskis.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos teigia netoli pietinės fronto linijos nuskandinusius Rusijos baržą, gabenusią karinę techniką ir karius. Griuvėsiai ir metalo laužas liko iš rusų karinės bazės Melitopolyje.

O štai Chersono srityje rusams tenka bėgti. Rusai paskandino devynis geležinkelio vagonus tam, kad galėtų pabėgti per Dniprą.

Karas Ukrainoje

Į karą veža per prievartą

Okupuoto Luhansko gyventojai vaizdo įraše užfiksavo, kaip vyrai prievarta vežami į karą. Vietos gyventojų teigimu, tokie reidai vyksta visame mieste.

Atvažiuoja autobusas, iš jo išlipa uniformuoti ir ginkluoti kariškiai, įsodina į autobusą ir nuveža į karinį komisariatą.

Sekmadienį LNK žinios skelbė, kad per šeštadienio parą Rusijos pajėgos toliau tęsia atakas. Net tris kartus Nikopolio apylinkes, maždaug vidurnaktį mieste nukrito apie 30 sviedinių. Buvo sužeisti trys žmonės, sugadintos kelios dešimtys namų.

Kramatorske nugriautas vienas viešbutis, nukentėjusių nėra.

Jungtinės Karalystės žvalgybos duomenimis, Rusijos pajėgos intensyvina atakas prieš civilinės infrastruktūros objektus. Taip jie reaguoja į per pastarąją savaitę patirtus karinius pralaimėjimus.

Karas Ukrainoje

Kaime liko vos du gyventojai

Po ištisų okupacijos mėnesių iš Bohorodychne kaimo liko tik griuvėsiai.

„Visus tris mėnesius čia buvo tikras pragaras. Jie nieko nepaliko, sunaikino viską, kas įmanoma“, – teigė vienas veido nenorėjęs rodyti Ukrainos gynėjas.

Okupantai plėšikavo ir gyveno ukrainiečių namuose. O dabar teliko tik jų savadarbiai kalendoriai, kuriuose užfiksuoti svarbiausi okupacijos momentai.

„Jie skaičiavo dienas. 26 dieną užrašė „depresija“, tada „galvos skausmas“. Kitas dvi dienas – „besaikis gėrimas“ užrašytas“, – rodydamas datas ant sienos pasakojo Ukrainos gynėjas.

Rugsėjo 3 dieną rusai pažymėjo kaip pasirengimo puolimui pradžią. Tačiau apsiriko. Būtent tomis dienomis per triuškinantį ukrainiečių kontrpuolimą jiems teko ne pulti, o bėgti.

Šiame kaime gyveno beveik 800 gyventojų, dabar liko tik du – vyras ir jo motina.

Dauguma spėjo pabėgti, o tie, kurie liko – okupantai nužudė be jokios priežasties.

„Jie nužudė seną moterį ir vyrą, kuris vaikščiodavo aplink vienuolyną. Ir ten kažkur yra lavonų. Namas buvo subombarduotas, viskas sunaikinta, specialiai“, – pasakojo vienas iš gyvų likusių kaimo gyventojų Mykola.

Paties vyro žmona ir brolis buvo nušauti rusų tiesiog namuose.

„Ten radau žmoną ir savo brolį, jie bėgo iš virtuvės, ranka buvo nuplėšta, aš juos palaidojau“, – pasakojo jis.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: