„Aš nusprendžiau trauktis iš šešėlinės Vyriausybės ir vieneriems metams suspenduoti savo narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje. Lieku dirbti frakcijoje. Toks sprendimas“, – Eltai sakė politikas.

Parlamentaras ganėtinai abstraktus aiškindamas tokio sprendimo motyvus. Pasak jo, tiesiog atėjo supratimas, kad reikia apmąstyti pasirinktą politinį kelią bei misiją.

„Kalbėjausi ir su Ramūnu Karbauskiu ir su kai kuriais partijos kolegomis. Noriu, jei galima taip pasakyti, pasiimti tokias metų atostogas apmąstymams“, – teigė parlamentaras.

Aiškindamas savo sprendimą G. Surplys taip pat kalbėjo apie konsensuso stoką Lietuvos politikoje ir tai, kad opozicinės partijos turėtų surasti išraiškingesnių oponavimo būdų.

„Aš savo misiją visada mačiau kaip žmogaus, kuris gali bandyti ieškoti bendrų taškų, kurie mus jungia, o ne skiria ir tokiu būdu skleisti vienybę tarp rinkėjų“, – aiškino parlamentaras.

„Opozicinė partija turėtų rasti išraiškingesnių opozicionavimo formų“, – pridūrė jis.

„Aš visada buvau tas, kuris kalbėjo apie konsensusą ir telkiančią politiką ir turiu konstatuoti, kad, deja, bet dėl valdančiųjų kaltės, jų nenoro klausytis, ieškoti sutarimo... Aišku, visos pusės tokiu atveju būna kaltos. Bet, matau, kad aš, kaip politikas, kuris norėtų susitelkimo, dažnai lieku neišgirstas. Tad noriu pasiimti tokią pauzę ir apsvarstyti savo, kaip politiko profilį“, – sakė G. Surplys.

Ar siekiant geriau suprasti savo politinį kelią nebus nuspręsta trauktis ir iš „valstiečių“ frakcijos, G. Surplys vienareikšmiškai neatsakė.

„Laikas parodys“, – filosofiškai pokalbį užbaigė G. Surplys.

LVŽS pastarųjų metų pabaigoje vyko visuotiniai partijos pirmininko rinkimai, kuriuose varžėsi „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ir G. Surplys.

Šiuose rinkimuose G. Surplys ženkliai nusileido R. Karbauskiui, surinkdamas 28,1 proc. rinkimuose dalyvavusių partijos narių balsų.

G. Surplys „valstiečių“ partijai priklauso nuo 2015 m. 2020 m. rudenį G. Surplys vienmandatėje apygardoje išrinktas į Seimą, o 2021 m. pradžioje partijos kolegos jį paskelbė neformalios „valstiečių“ Vyriausybės šešėliniu užsienio reikalų ministru.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją