Vienintelė išeitis – perduoti valdžią įpėdiniui

„Visi supranta, kad konfrontuoti su visu pasauliu Rusija nebegalės ir padėtį reikės kažkaip normalizuoti. Antraip šalis pradės degraduoti, virsti panašia į Šiaurės Korėją. Esme ta, kad skirtingai nuo Šiaurės Korėjos, bent trečdalis Rusijos visuomenės nusiteikę prieš valdžią, o kai gyventi taps labai sunku, prie jų prisijungs ir kitas trečdalis“, – konstatuoja Rusijos politologas Abasas Galiamovas.

Vienas galimų įtampos sušvelninimo scenarijų – prezidento Vladimiro Putino sprendimas perduoti įgaliojimus įpėdiniui, pasitraukti iš šio posto, greičiausiai sau pasiliekant pakankamai galios svertų.

Nors apie galimą V. Putino įpėdinį kalbama jau senokai, juo vadintas ir Rusijos Federacijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas ar jo sūnus, minėta netgi buvusio prezidento ir premjero Dmitrijaus Medvedevo pavardė, politologas mano, kad įpėdiniu galėtų tapti visai kitas asmuo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)