„Aš norėčiau pakviesti prezidentą konstruktyviai diskusijai. Jei yra kažkokių klausimų, mes visada esame pasiruošę dalykiškai, išsamiai pristatyti Valstybės tarnybos pertvarką“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams teigė ministrė.

G. Nausėda dar šią savaitę teigė, kad, žvelgiant į tai, su kokiomis problemomis šiandieną susiduria mūsų žmonės, svarstyti apie politikų atlyginimų didinimą nėra moralu. Vis tik, anot A. Bilotaitės, būtent nieko nedarymas šiuo metu būtų nusikaltimas.

„Ir jei klausimas apie laiką, kad galbūt šiandien netinkamas, tai, matyt, to tinkamo laiko niekada nebus. Bet manau, kad nieko nedaryti šiandien yra nusikalstama, nes nuo to priklauso valstybės ateitis, kaip greitai kokius sprendimus mes galėsime priimti, nes juos rengia valstybės tarnautojai“, – teigė ji.

ELTA primena, kad nors prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Valstybės tarnybos reforma yra reikalinga, visgi, pasak jo, piktina kai kurių politikų susirūpinimas, kad joje būtų numatytas jų atlyginimų didėjimas.

„Man labai nepriimtina, kad iš viso šito reformos paketo šiuo metu matome tik susirūpinusius politikų veidus, kaip jiems dar labiau pasididinti sau algas. Tai visiškai nemorali situacija, žvelgiant į tai, su kokiomis problemomis šiandieną susiduria mūsų žmonės ir kaip jie skaičiuoja pinigus, kaip reikės išgyventi artimiausiais mėnesiais“, – akcentavo G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją