Teisės magistro išsilavinimą turintis R. Kiškis vidaus tarnybos sistemoje dirba nuo 1995 metų, pastaruosius 9 metus vadovauja Lietuvos kriminalinės policijos biurui, anksčiau yra vadovavęs Ukmergės rajono policijos komisariatui, turi didelę kovos su organizuotu nusikalstamumu patirtį, yra ne kartą apdovanotas ir skatintas už nuopelnus tarnybai ir valstybei.

Kaip specializuotos policijos įstaigos vadovas, jis koordinavo ir organizavo pokyčius policijos įstaigų padaliniuose, atliekančiuose ikiteisminį tyrimą ir kriminalinę žvalgybą, įgyvendino daug novatoriškų ir pažangių sprendimų šalies kriminalinės policijos veiklai gerinti. R. Kiškis didelį dėmesį skiria pažangos ir technologijų panaudojimo plėtrai.

Ministrės A. Bilotaitės teigimu, proveržis, naujas požiūris ir technologijų plėtra reikalinga ir FNTT, nes vis daugiau nusikaltimų atliekama elektroninėje erdvėje, o sparčiai besiplečiantis finansinių paslaugų sektorius kelia vis didesnių iššūkių valstybei, kuri turi prievolę prižiūrėti finansų rinkos dalyvių skaidrumą ir apsaugoti piliečių turtą.

Iš naujojo FNTT vadovo tikimasi aktyvių veiksmų tobulinant rizikų bei grėsmių vertinimo sistemą, didesnio dėmesio veiklos skaitmenizavimui, efektyviai išnaudojant naujausias technologijas, taip pat analizuojant ir naujas finansinio sektoriaus veiklos formas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją