Anot jos, artimiausiu metu ketinama rinkti ir opozicijos parašus.

„Tekstas yra ruošiamas ir manau, kad per rugsėjį jau turėtume tikrai parengti“, – Eltai teigė A. Norkienė.

Nors apie šį užmojį „valstiečiai“ užsiminė dar pavasario sesijos pabaigoje, kai V. Landsbergiui buvo suteiktas valstybės vadovo statusas, vis tik, A. Norkienės teigimu, vasara kiek pakoregavo planus.

„Idėjos tikrai neatsisakome, tiesiog vasara šiek tiek pakoreguoja planus, bet tekstas tikrai yra rengiamas“, – nurodė LVŽS seniūnė kartu pridurdama, kad ketinama prie iniciatyvos paraginti prisijungti ir kitus opozicijos narius.

„Be abejo pasiūlysime ir kitiems opozicijos nariams. Mes matėme ir balsavimus, kas buvo prieš ir manau, kad tie Seimo nariai neatsisakys. Tai ne tik mūsų frakcija, bet siūlysime ir kitoms“, – aiškino A. Norkienė.

ELTA primena, kad Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui V. Landsbergiui pavasario sesijos pabaigoje suteiktas valstybės vadovo statusas.

Vis tik „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis užsimojo inicijuoti kreipimąsi į Konstitucinį Teismą (KT), kad šis įvertintų parlamento priimtą įstatymą. Tačiau didelio opozicijos susidomėjimo iniciatyva nesusilaukė, kadangi opozicijos atstovai kritikavo, kad tai nėra pagrindinis valstybės klausimas, kurį vertėtų šiuo metu aiškintis KT.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)