Šios politinės jėgos valdyba ir taryba, įvertindama politinę ir ekonominę padėtį Lietuvoje pabrėžė kelis aspektus.

„Pastebime, kad Lietuva, metinei infliacijai rugpjūčio mėn. pasiekus 22,4 procento, pagal infliacijos rodiklius yra viena pirmaujančių Europoje, o Lietuvos Vyriausybė bei Seimo valdančioji dauguma per vasarą neparengė jokių sprendimų, kurie stabilizuotų infliaciją bei užtikrintų adekvačias Lietuvos žmonių pajamas“, – teigiama „Laisvės ir teisingumo“ partijos tekste.

Taip pat politinė jėga konstatuoja, kad „Lietuva susidūrė su precendento neturinčia energetikos krize“.

„Kurios metu vykdoma ir priverstinė rinkos liberalizacija, dirbtinai 25 procentais keliant ir taip jau išaugusias elektros energijos kainas nepriklausomo tiekėjo nepasirinkusiems asmenims. Kai tuo tarpu Vyriausybė bei Seimo valdančioji dauguma iki šiol nesiėmė jokių priemonių, kad stabilizuotų energijos kainas bei užtikrintų, jog į energetikos rinką patektų tik patikimi ir finansiškai stabilūs tiekėjai“, – teigė politinės partijos atstovai.

Jie pripažino, kad „neatsakingais Vyriausybės veiksmais Lietuva diskredituojama tarptautinėje erdvėje, o priimti neapgalvoti su ES bei strateginiais partneriais nederinti sprendimai dažnai turi ir neigiamas pasekmes Lietuvos verslams“.

„Teigiame, kad Vyriausybė ir ją suformavusi Seimo valdančioji dauguma nededa rimtų pastangų krizės situacijoje apsaugoti Lietuvos verslus, kompensuoti dėl nenuoseklios politikos jų patiriamas netektis, išsaugoti darbo vietas. Pastebime, kad dveji šio Seimo kadencijos metai įrodė, jog konstruktyvus sprendimų priėmimas, opozicijos ir valdančiųjų dialogas Seime yra neįmanomas, dažnai – imitacinis ir grįstas valdančiųjų melu bei neįgyvendinamais pažadais kurti bendras darbo grupes“, – kritikos dabartinei valdžiai negailėjo politinės partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovai.

Jie teigė, jog valdantieji yra „nuolat paskendę kontraversiškų ir jų pačių sukurtų problemų sprendime, kuris niekaip neskatina Lietuvos žmonių gerovės“.

„Laisvės ir teisingumo“ atstovai tikino, jog „šalyje yra būtini pirmalaikiai Seimo rinkimai be kokybiškai nauja valdžia“.

„Atsižvelgdami į rugsėjo 8 dienos Prezidento Gitano Nausėdos pranešimą, kad Vyriausybei būtina kuo skubiau Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės vyriausybės perkrova, reaguodami į valdančiosios daugumos koalicijos partnerių Tėvynės sąjungos Lietuvos Krikščionių demokratų kritiką koalicijos partneriams dėl netinkamo darbo jų valdomose ministerijose, bei jų atstovo J. Razmos išsakytas pastabas ir dėl Aplinkos apsaugos ministro Simono Gentvilo galimų korupcijos apraiškų Aplinkos apsaugos ministerijoje, suprasdami Ekonomikos ir inovacijos ministrės bei Laisvės partijos lyderės Aušrinės Armonaitės išsakytas mintis „... nėra šiuo metu galinčių pakeisti šią vyriausybę ...“, pabrėžiame – esama valdžia prarado Lietuvos žmonių pasitikėjimą.

73 procentai šalies gyventojų norėtų, kad po Seimo rinkimų valdžia keistųsi (Baltijos tyrimai, 2022 rugpjūtis). Atsižvelgiame į Seime esančių frakcijų palaikymą: TSLKD frakcijos 50 narių, LŽVS frakcijos 20 narių, Vardan Lietuvos 16 narių, Laisvės frakcijos 11 narių, Lietuvos Regionų frakcijos 9 narių, LSDP frakcijos 12 narių. Turėdami 118 Seimo narių palaikymą, pažymime, kad šio Seimo bei Vyriausybės tolesnis darbas yra neįmanomas.

Esame įsitikinę, kad šalyje būtini pirmalaikiai Seimo rinkimai bei kokybiškai nauja valdžia, kuri turėtų daugumos Lietuvos žmonių pasitikėjimą ir norą bei gebėjimus dirbti Lietuvai“, – rašė partijos atstovai.

„Laisvės ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis žada registruoti ir atitinkamą Seimo nutarimą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų paskelbimo projektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)