„Manau, kad sesija bus nelengva, nes reikės priiminėti daug svarbių sprendimų. Ne visus valdančiųjų pasiūlymus mes vertiname vienareikšmiškai. Nuomonės gali skirtis, bet pagrindiniais klausimais, manau, vis tiek rasime sutarimą. Opozicija nusiteikusi dirbti konstruktyviai, bet tai nereiškia, kad mes ruošiamės vien nuolaidžiauti",- Eltai sakė J. Sabatauskas.

Po Seimo valdybos narių susitikimo su Lietuvos Prezidentu Gitanu Nausėda J. Sabatauskas sakė, kad opozicija norėtų racionalių sprendimų dėl energetinės krizės, pagalbos gyventojams ir verslui.

„Mes norime, kad būtų rasti greiti racionalūs sprendimai, padedant mūsų visuomenei, pramonei, verslui išsilaikyti šitos energetinės krizės akivaizdoje. Tai yra kaip cunamis ir pasiteisinti karu Ukrainoje, vien ant to nurašinėti visko negalima. Jau per 6 tuos mėnesius buvo galima viską apmąstyti ir rasti sprendimus“,- mano socialdemokratas.

Politikas tikisi konstruktyvių diskusijų Seime. „Tai, kas įvyko birželio mėnesį, kai mes buvome priversti išeiti iš salės ir atskirai posėdžiauti - ne pats geriausias variantas. Tačiau jau buvo perpildyta kantrybės taurė. Kai opozicija teikė idėjas, kaip padėti Lietuvos žmonėms, net projektų pateikimas Seime neįveikdavo pateikimo stadijos, projektai buvo atmetami. Mes sakome, kad pirmiausia turi būti pagarbus elgesys, kad būtų pradėta diskutuoti. Norėtume, kad nors komitetuose vyktų diskusija dėl mūsų teikiamų projektų. Būtent diskusijoje gali būti rastas tas racionalus grūdas“,- svarstė Seimo vicepirmininkas J. Sabatauskas.

Rugsėjo 10-ąją, šeštadienį, Seimas rinksis į eilinę rudens sesiją.

Penktadienį Seimo rūmuose vykusiame susitikime Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Seimo valdybos nariai su šalies vadovu Gitanu Nausėda aptarė Seimo rudens sesijos darbus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją