„Jau ne pirmą sykį sakau, kad visa tai yra tuščias oro stumdymas – ministrų galvų kirtimas, nes to padaryti tikrai nepavyks, žinant, kokia yra opozicija, kad dvi frakcijos – socialdemokratų ir Sauliaus Skvernelio – kolaboruoja su valdžia nuolat“, – penktadienį Žinių radijui teigė Ramūnas Karbauskis.

Anot jo, minėtų opozicinių frakcijų atstovai palaiko valdančiuosius jiems svarbiais klausimais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko teigimu, dabar svarbiausia priimti sprendimus, siekiant amortizuoti kylančių energijos ir kitų kainų padarinius. Anot jo, „valstiečiai“ parengė ir registravo savo projektus, tačiau abejojo, kad jie bus priimti.

„Valstiečiai“ siūlo naikinti 25 proc. priemoką už garantinį elektros tiekimą arba apskritai jo atsisakyti, taikyti nulinį pridėtinės vertės mokesčio tarifą šilumos ir elektros gamybos įrenginiuose naudojamam kurui, pavyzdžiui, biomasei ar gamtinėms dujoms, leisti visų etapų elektros vartotojams grįžti į visuomeninį tiekimą.

Anksčiau opozicijos atstovai skelbė, kad inicijuos interpeliacijas užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui dėl Kaliningrado tranzito sankcionuotoms rusiškoms prekėms peripetijų, energetikos ministrui Dainiui Kreiviui – dėl situacijos energetikos rinkoje, svarstyta rengti interpeliaciją ir aplinkos ministrui Simonui Gentvilui dėl sprendimų, susijusių su želdynais, statybomis.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją ministrui gali inicijuoti ne mažiau kaip penktadalis parlamentarų, tai yra ne mažiau kaip 29. Tačiau norint atstatydinti ministrą už tai reikia ne mažiau kaip pusės, tai yra ne mažiau kaip 71 parlamentaro balso.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją