Ims trūkti net SIM kortelių telefonams

„Prekių srautą, kuris į Rusiją keliavo iš Europos ir Jungtinių Amerikos valstijų (JAV) bandoma kompensuoti kiniška produkcija. Tačiau čia egzistuoja labai rimta problema. Nė viena Kinijos bendrovė, gaminanti produkciją pagal Europoje ir JAV registruotus patentus, į Rusiją netieks nė vieno savo gaminio“, – konstatuoja ekonomistas O. Pendzinas.

„Bloomberg“ paviešintoje konfidencialioje ataskaitoje prognozuojama, kad prekių trūkumas šalyje tik didės, bus susidurta su iki šiol nematytomis problemomis. Viena jų – mobiliojo ryšio telefonams skirtų SIM kortelių trūkumas, kuris Rusijoje prognozuojamas 2025 metais.

„Rusų bandymai išvengti šių nepatogumų išvykstant iš Rusijos tik dar labiau pablogins padėtį. Nes pirmiausia išvyksta intelektualusis elitas bei IT specialistai, kurių praradimas virsta tikru smūgiu šalies ekonomikai“, – konstatuoja „Unian“.

Ataskaitoje, kurią cituoja „Bloomberg“ teigiama, jog Rusijai gresia masinis nedarbas – jau kitais metais į darbo biržą gali kreiptis 24 milijonai rusų.

Iliustruojant, kas netolimoje ateityje gresia visai Rusijai, pateikiamas vieno jos miestų, Toljačio pavyzdys. Jeigu anksčiau beveik visi šio miesto gyventojai buvo susiję su automobilių pramone, dabar jis grimzta į vis gilėjančią krizę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)