Anot jo, Rusija tiek prieš daugiau nei 500 metų vykusio Oršos mūšio išvakarėse, taip pat ir šiuo metu „mąsto geopolitiškai“. Tai, anot jo, įrodo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino kalba dieną prieš invaziją į Ukrainą.

„Jis mąsto istoriškai ir geopolitiškai. Ir pagrindinis šios karinės kampanijos sumanymas, mano nuomone, buvo perimti visą Rytų Europą. Nes rusai žino (...), kad turėdama Ukrainą Rusija yra didžioji imperija, be Ukrainos ji – niekas. Taigi, tikslas ir sumanymas buvo paimti Ukrainą, po to, užsitikrinus resursus, pulti Rytų Europą: Baltijos valstybes, Lenkiją pirmiausiai“, – sakė O. Arestovyčius, dalyvaudamas Vilniuje surengtoje konferencijoje minint Oršos mūšio 508-ąsias metines.

Jis taip pat priminė, kad Rusijai užpuolus Ukrainą „geriausi kariniai ekspertai“ prognozavo, jog šalis kris per tris paras.

„Šiandien jau kovojame 197 dienas, taigi, turime tam tikrų paslapčių, kaip tai padaryti. Ir aš jums jas noriu pristatyti“, – teigė patarėjas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)