Šiuo pakeitimu taip pat būtų įtvirtinamas teritorinių ligonių kasų stebėtojų tarybos narių kadencijų skaičiaus apribojimas, tam pačiam asmeniui suteikiant teisę tapti šios tarybos nariu ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

„Pavasario sesijoje žengus svarbų žingsnį ir nustačius sveikatos priežiūros įstaigų vadovų kadencijas, turime nuosekliai tęsti pradėtus darbus bei užtikrinti vadovų rotaciją ir kitose nacionalinės sveikatos sistemos įstaigose“, – teigia projekto iniciatorė I. Pakarklytė.

Pasak I. Pakarklytės, dabartinis teisinis reglamentavimas nenumato jokių ribojimų teritorinių ligonių kasų direktorių darbo trukmei šiose pareigose, tad kai kurių įstaigų vadovai šiame poste šias pozicijas užima jau daugiau nei dešimtmetį.

„Net ir paties kompetentingiausio vadovo užsisėdėjimas vienoje vietoje gali lemti tiek jo, tiek jo vadovaujamos organizacijos stagnaciją. Periodinis atsinaujinimas užtikrins, jog teritorinėse ligonių kasose būtų diegiamos gerosios praktikos ir į egzistuojančias problemas būtų pasižiūrėta iš šviežio požiūrio taško“, – sako Seimo narė.

Šiuo metu Lietuvoje veikia penkios teritorinės kasos. Pagrindinės šių įstaigų funkcijos – sutarčių su gydymo įstaigomis ir vaistinėmis sudarymas, atsiskaitymas už apdraustiesiems suteiktas paslaugas, išduotus kompensuojamuosius vaistus bei medicinos priemones, PSD registro tvarkymas, suteiktų paslaugų prieinamumo, tinkamumo bei kokybės kontrolė ir kita.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją