Vertindamas tai, ką šiuo metu daro V. Putinas, didelę politinio ir administracinio darbo aukščiausiuose Rusijos valdžios sluoksniuose turintis politikas abejoja, kad karą pradėjęs autokratas atsisakys savo tikslų. Šiuo metu V. Putinas ieško būdų, kaip išlaikyti esamą situaciją, o savo veiksmus planuoja keleriems metams į priekį.

„Aš manau, kad V. Putinas pasistengs įšaldyti situaciją, kokia ji yra dabar, sieks išlaikyti užimtas teritorijas su sausumos koridoriumi į Krymą, taip bandys gyventi dar kelerius metus.

Jis įsivaizduoja, kad Ukrainą jau sugriovė, vieną savo tikslų dalinai pasiekė, nes beveik 30 proc. šalies ekonomikos sugriauta. Nes jam vadovaujant „klestinčia valstybei“ , kita valstybė Ukraina negali tapti pavyzdžiu, kaip rinkti savo valdžią, integruotis į Europos Sąjungą bei plačiąja prasme į civilizuotą pasaulį.

Tai buvo esminis pavojus V. Putinui. Kodėl jis siekė pakeisti valdžią? Būtent tam“, – Ukrainos žurnalisto Dmitrijaus Gordono laidoje kalbėjo M. Kasjanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)