Tokios aplinkybės paaiškėjo po policijos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo, kurio metu dėl sistemingo bendradarbės persekiojimo baudžiamojon atsakomybėn buvo patrauktas vieno Aukštaitijos miesto greitosios pagalbos stoties slaugytojas (vardas ir pavardė redakcijai žinomi, tačiau ši informacija neskelbtina, taip siekiant apsaugoti nukentėjusiąją).

Tai, kokį pragarą patyrė greitosios pagalbos stotyje dirbanti medikė, gerai žinoma ir stoties vadovei – ji policijos pareigūnams prisipažino, kad slaugytojas mažiausiai 15 kolegų išsiuntė trumpąsias žinutes su nuotrauka, kurioje yra nufotografuota nuoga bendradarbė.

„Kai apie tai sužinojau, bendravau su savo pavaldine, ji pasakojo, kad su kartu dirbančiu slaugytoju buvo užmezgusi romaną, o vėliau, kai nutraukė artimus santykius, šis jai iki šiol neduoda ramybės, terorizuoja, sistemingai rašo žinutes ir platina vaizdo įrašus, nuotraukas, kuriuose ji užfiksuota nuoga“, – greitosios pagalbos stoties vadovė pažymėjo, kad, atsižvelgdama į susiklosčiusią situaciją, pasistengė, jog buvę meilužiai nedirbtų kartu.

Anot direktorės, slaugytojas jau ir anksčiau turėjo problemų, dėl to jis buvo svarstytas etikos komisijoje ir buvo įspėtas.

„Sakė, kad sugriaus gyvenimą, visi pamatys nuotraukas“

Ikiteisminis tyrimas policijoje buvo pradėtas, kai į ją kreipėsi kolegos persekiojama medikė – ji taip pat pateikė daugybę slaugytojo atsiųstų žinučių, kuriose šis grasina susidorojimu.

Ištekėjusi moteris pareigūnams pasakojo, kad studijuodama mediciną ji dar 2019 m. greitosios pagalbos stotyje atliko praktiką, tada ir susipažino su slaugytoju, su kuriuo artimai bendravo maždaug vienerius metus.

„Bendraujant su kolega nuolat vykdavo nesutarimai dėl šio pavydo, ne laiku atrašytos žinutės ir pan., todėl po metų nusprendžiau nutraukti santykius“, – sakė nukentėjusioji.

Toks sprendimas, anot jos, nepatiko slaugytojui, bet ji kaip įmanydama vyriškio vengė, o kai nepavykdavo, su šiuo stengėsi bendrauti tik kaip su kolega.

„Kai dirbdavome toje pačioje pamainoje, jis mane stebėdavo – kartą, mane pamatęs su kolega pietaujant, jis pradėjo rašinėti žinutes ir siųsti nuotraukas, kuriose buvau nufotografuota“, – pasakojo moteris.

Jos teigimu, buvęs meilužis, su kuriuo ji buvo ir nusifilmavusi lytinio akto metu, ne kartą grasino, jog jai „sugriaus gyvenimą, sužlugdys, kad visi pamatys nuotraukas“.

„Be to, jis grasino, kad įkels mano nuotraukas į pornografijos svetainę“, – policijoje per apklausą teigė medikė.

Asociatyvi nuotrauka
Maža to, jos teigimu, kartą kalbėdamas telefonu slaugytojas pareiškė, kad su ja padarys taip, kaip neseniai nutikusio įvykio metu, kai vyras automobilyje susisprogdino su meiluže.

„Taip pat jis man yra sakęs, kad einančią darbe sumūrys į sieną“, – medikė pažymėjo, jog kolega jai tik grasindavo, tačiau niekad nėra prieš ją smurtavęs ar viešoje vietoje netinkamai pasielgęs, bet savo elgesiu neduoda ramybės, sąmoningai verčia bijoti, nerimauti ir jaustis nesaugiai.

Naktį puolė į glėbį: tapome meilužiais

Paskutinis kantrybės lašas išseko, kai moteris iš buvusio meilužio gavo žinutę, kurioje buvo nufotografuotas šio susirašinėjimas su kolega, šiame susirašinėjime buvo matoma atsiųsta moters erotinio pobūdžio nuotrauka.

„Nežinau, kas dar iš bendradarbių yra gavę tokias žinutes, apie tai kolegos niekada man nieko nesakė“, – moteris pažymėjo, kad kolega siekia pakenkti jos santykiams šeimoje, nes žinojo, kad ji nesutaria su savo sutuoktiniu ir ruošiasi skirtis.

Kad beveik pusantrų metų persekiojo savo kolegę, baudžiamojon atsakomybėn patrauktas greitosios pagalbos stoties slaugytojas pripažino – tik iškviestas į policiją vyras liovėsi terorizuoti bendradarbę.

„Dabar suprantu, kad savo elgesiu, žinučių rašinėjimu padariau emocinei būklei neigiamą poveikį, tai galėjo neigiamai atsiliepti ir jos gyvenimui, bendravimui su kitais žmonėmis“, – policijoje sakė jis.

Medikas pasakojo, kad pažintį su kolege užmezgė tuomet, kai ši į greitosios pagalbos stotį atvyko atlikti praktikos, todėl ne kartą kaip praktikantė važinėjo į gautus iškvietimus pas ligonius.

„Paskutinę praktikos dieną ji man pasiūlė apsikeisti telefonų numeriais – žinojau, kad mergina yra jauna, bet jau buvo ištekėjusi, tad nieko blogo nepagalvojęs ir tikrai neturėdamas jokių minčių apie bendravimą, apsikeitėme telefonų numeriais, – sakė slaugytojas. – Po savaitės iš jos gavau SMS žinutę ir abu pradėjome bendrauti – pamenu, kad kartą ji nakties metu buvo atvažiavusi pas mane į darbą ir man išėjus į kiemą pasikalbėti puolė mane bučiuoti. Nuo tada ir prasidėjo artimesnis bendravimas, mes tapome meilužiais – susitikdavome įvairiose vietose, kur turėdavome intymių santykių.“

Vyras teigė, kad nepraėjus nė metams jis nutraukė santykius su kolege: „Pavargau nuo jos kalbų, kad esu pavydus ir esą prisigalvoju visokių nesąmonių, todėl nustojau jai rašyti ir skambinti.“

Bet pora santykius atnaujino po pusmečio, kai baigusi studijas moteris įsidarbino greitosios pagalbos stotyje.

„Tada vėl tapome meilužiais, susitikinėjome ir mylėjomės“, – drąsiai policijoje kalbėjo slaugytojas.

Bet, neslėpė vyras, jam nepatikdavo, kad kolegė jo akivaizdoje flirtuodavo su kitais greitosios pagalbos stoties darbuotojais.

Asociatyvi nuotrauka
„Aš pavydėjau, apie tai esu jai pasakęs, prašiau santūriau bendrauti su bendradarbiais, bet ši atkirsdavo, kad man vaidenasi, esu pavydus“, – medikas aiškino, jog jam buvo pikta dėl tokio meilužės elgesio, be to, jam atrodė, kad tokiu elgesiu moteris jį žemina bei iš jo tyčiojasi.

Vyras tikino, kad „nesiekė valdyti“ kolegės, taip pat šiai nedraudė bendrauti su bendradarbiais, bet pripažino, jog jai buvo pasakęs, kad darbiniais reikalais bendrautų santūriai, jų neviliotų, „jeigu abu nėra nutraukę santykių“.

Supyko, kad „Tinder“ ieško pažinčių

„Kartą ji tokiu savo elgesiu darbe mane labai supykdė, todėl grįžęs į namus iš vaizdo įrašo, kuriame mes buvo nufilmuoti lovoje, padariau kelias nuotraukas ir nusiuntęs jai parašiau, jog tegul galvoja, kas iš bendradarbių gavo šias nuotraukas, be to, ar jos jau pasiekė jos sutuoktinį“, – slaugytojas tikino, kad taip pasielgė apimtas pykčio, kad kolegė „išsidirbinėja, nes draugaudama su manimi flirtuoja ir su kitais vyrais“.

Medikas tikino, kad iš tikrųjų tąkart nuotraukų niekam nesiuntė.

„Vėliau darbe išgirdau, kad ji per „Tinder“ programėlę ieško pažinčių – man tai labai nepatiko, apie tai jai ir pasakiau, bet ji pareiškė, kad ir vėl man vaidenasi, – aiškino medikas, pripažinęs, jog apimtas pavydo kalbėdavo tai, apie ką iš tikrųjų net negalvodavo. – Pasakiau, kad ji su manimi taip elgiasi, kad man kyla noras ją sumūryti į sieną.“
|
Vyro teigimu, santykiuose su kolege buvo visko – jie ir daug kartų pykosi, ir ne ką mažiau taikėsi.

„Kai ji man pasakė, kad nori taikytis su savo vyru, aš jai ne kartą siūliau gražiai išsiskirti ir likti kolegomis, ji sutiko, bet po to išgirdau, kad ji važinėjasi su kitu kolega, todėl šiam nusiunčiau kelias jos nuotraukas“, – prisipažino medikas.

Tada jis parašė ir savo kolegei: „Aš tave sunaikinsiu“.

„Neketinau jos sunaikinti, tik norėjau prieš bendradarbius jai padaryti gėdą – jai kažką pikto rašiau tik apimtas pykčio, tikrai niekada nenorėjau padaryti nieko blogo, griauti ar sužlugdyti jos gyvenimo neketinau“, – sakė greitosios pagalbos stoties slaugytojas.

Policijos pareigūnai taip pat apklausė mediko kolegą, kuriam šis buvo nusiuntęs savo bendradarbės intymių nuotraukų – vyras teigė, kad labai nustebo gavęs nuotraukas, nes su kolege bendravo tik kaip su bendradarbe, o darbe su ja kalbėdavosi apie kačiuką, nes ši jam augintinį pardavė.

Už tai, kad sistemingai baugino savo kolegę, greitosios pagalbos stoties slaugytojas buvo nuteistas – teismas vyrui skyrė 14 MGL (700 eurų) baudą, kurią į valstybės biudžetą nurodė sumokėti per pusę metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)