žinomas Ukrainos žurnalistas, Krymo totorių televizijos ATR direktoriaus pavaduotojas Aideras Muždabajevas akcentavo labai didelę problemą, dėl kurios Rusija, jei ir bus sustabdyta Ukrainoje, tikrai nesustos.

„Labai norėtųsi pakalbėti apie lyg ir labiausiai antiputinišką rusų visuomenės dalį, opoziciją emigracijoje. Daugelis opoziciją emigracijoje sieja su Chodorkovskio asmeniu, nes Navalnas sėdi kalėjime. Beje, Navalnas taip ir neatsisakė idėjos, kad Krymo okupacija buvo teisingas dalykas, nors nuo to kaip tik ir prasidėjo visi nusikaltimai. Žinoma, jei neprisiminsime Čečėnijos.

Tuo tarpu Chodorovskis ne kartą lankėsi ir Lietuvoje, kalbėjo įvairiausiuose forumuose. Šiomis dienomis jis pagaliau išspaudė iš savęs, kad Krymas – tai Ukraina, nors, kaip žinia, anksčiau dėl to reiškė įvairias abejones, siūlė kažkokius referendumus dėl užgrobtos svetimos, suverenios šalies teritorijos. Na, dabar jis pasakė, kad Krymas – tai Ukraina, tačiau Šiaurės Kaukazas yra Rusija. Taigi, jis leido suprasti, kad net jei neliks Putino, o kažkokiu būdu – per rinkimus ar kažkaip kitaip į valdžią pateks Chodorkovskio tipo žmonės, tai mums visiems garantuotas ketvirtas „užėjimas“ pasaulinio karo link. Jie vėl eis kariauti į Čečėniją, vėl pradės inscenizuoti teroristinius išpuolius, vėl pradės bombarduoti miestus ir taip – iki begalybės. Nes jie taip ir nesuprato, ką padarė“, – konstatavo Ukrainos žurnalistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)