„Mes šiandien turime visi įsivertinti, kad mes visi gyvename karo sąlygomis, yra didžiulė elektros krizė, mes turime infliaciją, mes turime tikrai labai sudėtingą situaciją, – ketvirtadienį Žinių radijo transliuotame interviu sakė ministrė. – Todėl, manau, šiuo metu mums reikia tikrai susitelkti“.

Ketvirtadienį Kaune Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas (LAMPSS) rengia protesto akciją. Taip, anot profsąjungos, siekiama ginti „teisėtą interesą gauti adekvatų ekonominei situacijai darbo užmokestį“ – aukštųjų mokyklų atstovai reikalauja, kad kitąmet darbo užmokestis būtų didinimas ne 10 proc., kaip numatyta ikikrizinėje Vyriausybės programoje bei partijų susitarime, o 30 procentų.

Vėliau rugsėjį jie planuoja ir protestą prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

„Protestai nežinau, ar tikrai ta forma šiuo metu, ypatingai jeigu kalbame apie aukštąjį mokslą, – sakė J. Šiugždinienė. – Manau, vertėtų pasižiūrėti į aukštąsias mokyklas, kaip jie didina savo atlygį, kokie yra atlygio skirtumai tarp aukštųjų mokyklų, o jie yra nemaži, ir taip pat šiuos klausimus atidžiau panagrinėti“.

Pasak ministrės, darbo užmokestis švietimo darbuotojams praėjusiems metams didėjo 12,5 procento. Ji taip pat atkreipė dėmesį, jog kol kas diskusijos dėl kitų metų biudžeto dar nėra įsibėgėjusios.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)