Susitikimo metu priminta, kad 1961 metų Vienos konvencijos dėl diplomatinių santykių 41 straipsnis nurodo, kad asmenys, kurie naudojasi privilegijomis ir imunitetais, privalo gerbti priimančiosios valstybės įstatymus ir kitus teisės aktus. Jie taip pat privalo nesikišti į priimančios valstybės vidaus reikalus.

Pakomentavo siūlymą drausti turistines vizas rusams

Į Rusiją išvykstančių lietuvių taip pat būtų galima paprašyti atsakyti į vieną klausimą, televizijos „Rossija 24“ eteryje pareiškė Rusijos Federacijos reikalų patikėtinis Lietuvoje Sergejus Riabokonis.

„Jeigu Lietuva visiems rusams, norintiems atvykti į Lietuvą, padarys privalomą klausimą apie Krymą, tuomet Rusija galėtų atvykstančių lietuvių prašyti užpildyti klausimyną dėl 1991 metų Sausio 13-osios įvykių Vilniuje“, – pareiškė atstovas.

Anot S. Riabokonio, tą dieną Lietuva, esą, pareikalavo iš Sovietų Sąjungos antikonstitucinio atsiskyrimo, o tada surengė provokacijų, kurios netgi pareikalavo aukų. Atstovas kalbėjo, jog lietuvių būtų galima paklausti, ar jie nemano, kad Baltijos valstybių gyventojai šaudė „į savus“.

Diplomatas ironizuoja, kad Vilnius gali sugalvoti dalinti anketas su klausimu, kam priklauso Krymas, dar skrendančiame lėktuve: „Jeigu atsakys neteisingai, ką, apsuks lėktuvą? Neleis tam lėktuvui leistis?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)