„Meras tokios savivaldybės kaip Mažeikių turi būti jaunas, energingas vyras, savo gyvenimu parodęs, ką gali, pasiekęs, nuėjęs tam tikrą kelią. Jaunas, energingas vyras. Šiais ypatingais geopolitiniais laikais vis tik jaunas, energingas vyras man teiktų daugiau pasitikėjimo valdyti tokią savivaldybę kaip Mažeikių“, – „Žinau, ką renku“ organizuojamos diskusijos penktadienį metu sakė Lina Rimkienė.

Diskusijos vedėja priminė politikei, kad jos atstovaujama partija yra delegavusi moterį premjerę, o valdančiosios koalicijos partnerių partijų lyderės – taip pat moterys.

„Regionai nebūtinai turi pritarti visoms aplinkybėms iš centro“, – paaiškino L. Rimkienė.

Jos retorika susilaukė Lietuvos žmogaus teisių centro dėmesio.

„P. Rimkienė yra Mažeikių TS-LKD skyriaus pirmininkė, buvusi kandidatė į Seimą ir Mažeikių merus.

Diskusijos moderatorei priminus apie seksizmą ir tai, kad jos pačios atstovaujamos partijos premjerė yra moteris, į tai p. Rimkienė atsako, kad „regionai nebūtinai turi pritarti visom aplinkybėm“.

Tai – ne aplinkybių klausimas.

Žmonės gyvenantys ir sostinėje, ir regionuose nusipelno lygių galimybių bei būti vertinami ne pagal amžių ar lytį, bet pagal gebėjimus.

Raginame Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionis demokratus įvertinti, ar Mažeikių partijos skyriaus vadovės pasisakymai atitinka partijos vertybes ir atsiprašyti už šį diskriminacinį pasisakymą“, – rašoma Lietuvos žmogaus teisių centro feisbuke.

Minėtos diskusijos įrašu pasidalino ir centro direktorė Jūratė Juškaitė.

„Dar vienas nuglundintas perlas iš seksimzmo ir amžizmo lobyno“, – situaciją apibendrino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)