Žurnalo „Auto Bild Lietuva“ redaktorius Vitoldas Milius LNK laidoje teigė, jog kelių būklės problemą reikėtų spręsti ne papildomais ženklais ir greičio ribojimais, o kelių tvarkymu.

„Bet tai, ką mes stebime paskutiniu metu – kelių būklė prastėja. Prastėja ji juntamai, nes kiekvienas vairuotojas jaučia tą patį. Aišku, pagrindinių magistralių dalys skiriasi viena nuo kitos, nes skirtingu metu tvarkytos. Galbūt pirma juosta skiriasi nuo antros juostos.

Tai šitoje vietoje klausimas kyla – važiuoti antrąja juosta? Kaip ir saugu, ten kelias geras. O pirma juosta važiuoti kai kuriais momentais yra tikrai nesaugu. Automobiliai, jų padangos gali būti ne pačios geriausios būklės.

Daug lietuvių važiuoja su žieminėmis padangomis vasarą, kas irgi yra blogai. Ir jeigu yra lietus, tai tose provėžose pasidaro labai pavojinga. Tuomet jau pats vairuotojas turi spręsti ir sumažinti greitį, važiuoti saugiu greičiu“, – tikino V. Milius.

Mažinti greičio pavojinguose ruožuose nėra tinkamas kelias, sakė jis.

„Reikia remontuoti kelius“, – ragino žurnalo „Auto Bild Lietuva“ redaktorius.

V. Milius teigė, jog kelyje yra linkęs atleisti vairuotojams, kurie dėl kelio kokybės renkasi važiuoti antra juosta.

„Nes šiaip tai yra kelių eismo taisyklių pažeidimas ir šiaip – bloga praktika. Važiuoti reikia pirma juosta. Bet jeigu jau važiuojama antra juosta, būtina žiūrėti į veidrodėlius“, – ragino jis.

LNK pašnekovas teigė, jog kelyje Vilnius – Klaipėda yra tiesiog tragiškų kelio ruožų.

„O apie Molėtų plentą iš viso nekalbėkime“, – juokavo žurnalistas. V. Milius teigė, kad šis kelias „Lietuvos kelių gėda“.

Visą LNK pokalbį su V. Miliumi žiūrėkite čia: