„Pasiduoti stumdymui bent jau aš labai sunkiai save leisčiau. Ir jeigu aš matyčiau galimybę, kad renkamas butaforinis partijos pirmininkas kaip užsklanda uždengti realius Viktoro Uspaschiko veiksmus ar vairavimą iš galinės sėdynės, tai aš tikrai sąmoningai neičiau į tą rolę, neičiau į tą poziciją, tikrai laisva širdimi užleisčiau kitiems būti tuo dirbtiniu fasadu“, – „Žinių radijui“ penktadienį teigė A. Mazuronis.

Politikas mano, kad šįkart V. Uspaskicho apsisprendimas trauktis iš partijos pirmininko posto yra apgalvotas ir galutinis.

„Kadangi aš nuoširdžiai tikiu, kad Viktoras iš tikro dėl įvairiausių priežasčių pasitraukė iš partijos, nuoširdžiai tikiu, kad jis tikrai nebegrįš, jog čia tas paskutinis jo pasitraukimas, matydamas tą realią situaciją, pasitaręs su komanda, su bičiuliais nusprendžiau kandidatuoti. Tai čia, man atrodo, labai toks normalus, sveikintinas, geras dalykas, prie kurio partija vis tiek anksčiau ar vėliau turėjo prieiti “, – sakė jis.

A. Mazuronis taip pat akcentuoja, kad vieno asmens partijos Lietuvos politinėje sistemoje yra užprogramuotos išnykti.

„Mūsų politinėje sistemoje vieno žmogaus partijos jos jau po truputėlį eina į nunykimą, toks dinozauro efektas vadinamas, negrįžtamas procesas, man atrodo, yra prasidėjęs. Jis yra susijęs su visuomenės branda, kad iš tikro tos vieno asmens partijos vis tiek pasmerktos anksčiau ar vėliau kažkokiu būdu susiniveliuoti su nuliu“, – akcentavo kandidatas į Darbo partijos pirmininko postą.

„Partijoje turi būti komandinis žaidimas, partija turi būti grįsta kolegų, bičiulių, bendraminčių turėjimu, gebėjimu pirmininko pozicijoje būti ir vienam, ir antram, ir trečiam asmeniui, turėti pasirinkimą. Ir aš džiaugiuosi, kad Darbo partija šiuo atveju įrodinėja, kad ji ir yra būtent tokia politinė organizacija“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad birželio viduryje V. Uspaskichas pranešė apie atsistatydinimą iš Darbo partijos pirmininko pareigų. „Darbiečiai“ nuogąstavo, kad visai frakcijai V. Uspaskicho pasitraukimas iš Darbo partijos pirmininko pareigų buvo netikėtas.

Atsistatydinus V. Uspaskichui, laikinuoju „darbiečių“ lyderiu tapo Viktoras Fiodorovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją