Oficiali Ąžuolyno atidarymo šventė lygiai po savaitės kvies lankytojus į kūrybines dirbtuves, gidai rengs ekskursijas, lauks orientavimosi žaidimas, sutemus bus įžiebtos šviesų instaliacijos, veiks šokantys fontanai, vyks lauko kinas, šeštadienį pranešė savivaldybė.

Didžiausiame Europoje ąžuolyne miesto teritorijoje taip pat bus įrengti vabzdžių nameliai, o Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka ruošia knygų mainyklą, skirtukų gaminimo dirbtuves ir lavinamuosius žaidimus.

Moksleivių techninės kūrybos centras kvies sukurti savo aitvarą ir išbandyti interaktyvias veiklas – spalvų magijos eksperimentus, fizikos labirintą. Čia bus galima dalyvauti ir jogos, kalanetikos bei kitose nemokamose treniruotėse.

Su ekspertų dendrologų priežiūra parke atnaujinta esamų takų danga, įrengtos poilsio ir laisvalaikio zonos, mažoji architektūra. Čia taip pat suformuota septynių kilometrų ilgio natūralių ir trijų kilometrų asfaltuotų takų pėstiesiems bei kilometrą besidriekiantis kelias dviračiams. Pastatyti du nauji, savaime išsivalantys, automatiniai tualetai, įrengtas ekonomiškas apšvietimas.

Dar viena naujovė – pažintinis takas. Vaikštant galima sužinoti apie čia sutinkamą augmeniją, gyvūnus bei vabzdžius. Tarp jų – ir į Lietuvos raudonąją knygą įrašytas Niūriaspalvis auksavabalis.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kviesdamas į šios žaliosios erdvės atidarymą, tikisi, kad ji patiks kiekvienam kauniečiui.

„Ąžuolynas yra šventa vieta – tai, kuo kiekvienas turime didžiuotis. Bet vien grožėtis juo neužtenka – reikia pasirūpinti, kad tie ilgaamžiai ąžuolai dar ilgus šimtmečius žaliuotų mūsų anūkams ir tolesnėms ateities kartoms“, – sakė meras.

Kauno Ąžuolynas – į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą bei Europos saugomų teritorijų tinklą „Natura 2000“ įtrauktas objektas. Viena didžiausių jo vertybių – augmenija ir gyvūnija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją