„Ir juokinga, ir graudu“, – taip prasidėjusį forumą „Armija 2022“ apibūdina vienas kvalifikuočiausių karybos ekspertų, buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo karininkas atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.

Karybos ekspertas V. Putino kalboje pastebėjo ne vieną su realybe prasilenkiančią detalę. Rusijos autokratas parodoje gyrėsi, jog „rusų ginkluotė dešimtmečiais aplenkė pačius geriausius Vakarų šalių ginklų pavyzdžius“.

„Nežinau, ką jis turi omenyje? Raketą „Kinžal“, kuri iš esmės niekuo nesiskiria nuo įprastų balistinių raketų, dar nepabaigtą bandyti raketą „Cirkon“, ar raketą „Sarmat“, kurios buvo pagamintas vienintelis egzempliorius ir kovo mėnesį surengtas pirmasis bandomasis skrydis. Nežinau, apie kokią rusišką ginkluotę čia kalbama, gal tanką „Armat“, nors gamybos projektas jau nutrauktas“, – svarstė karybos ekspertas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)