Sienos pažeidimas fiksuotas Švenčionių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) stebėjimo sistema Žolinių savaitgalį. 4 neteisėtus migrantus iš Baltarusijos gilumos atvedė, kaip patvirtino užsieniečiai, du šios šalies pareigūnai. Jie migrantus palydėjo per sieną ir vėliau pasišalino į Baltarusijos gilumą. Iš Švenčionių užkardoje veikiančio stebėjimo centro budėjusių kolegų informaciją apie pažeidimą gavo netoliese budėjęs pasieniečių patrulis. Migrantai buvo iškart sulaikyti tik pradėję judėti į Lietuvos gilumą.

Keturi suaugę vyrai neturėjo asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų ir prisistatė Afganistano piliečiais. Jie pasieniečiams pasakojo Baltarusijos pusėje buvę atvežti šios šalies pareigūnų. Pastarieji neteisėtus migrantus atvedė iki sienos ir nurodė, kur ją pereiti.

Sulaikytų užsieniečių savijauta buvo gera, grėsmių jiems nebuvo kilę, todėl vadovaudamiesi galiojančiais teisės aktais pasieniečiai vyrų į Lietuvą neįleido ir grąžino atgal į Baltarusiją.

Šioje vietoje yra tęsiami fizinio barjero įrengimo darbai. Apsauginė tvora jau pastatyta ir būtent čia joje įrenginėjami vartai. Pro juos bus patenkama prie koncertinos, kuri čia artimiausiu metu bus įrengta ir drieksis tarp tvoros bei pačios sienos linijos.

Kaip sakoma VSAT pranešime, Baltarusijos pasieniečiai aktyviais veiksmais tebeprisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą, pvz., atgabena migrantus iki valstybės sienos, juos atlydi į vietas, kuriose nėra fizinio barjero arba jis nebus statomas dėl gamtinių sąlygų. Taip pat migrantams padedama gadinti fizinį barjerą neteisėtam perėjimui į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją