„Dabar Lietuvą yra užplūdusi karšto oro masė bent artimiausiu metu nesitrauks. Kaip ir buvo pirmadienį, taip ir antradienį – temperatūra kils gana aukštai. Antradienį vyraus nepastovus debesuotumas – nors nebus giedra ir saulė neatrodys labai kaitri, bet bus gana tvanku dėl ore tvyrančios drėgmės.

Trumpalaikis lietus, lydimas perkūnijos vėl kai kur bus laukiamas, bet nedaug. Didesnė tikimybė formuotis popietinėms liūtims bus pietinėje šalies pusėje“, – pasakojo sinoptikas.

Liūčių metu, anot jo, turėtų būti fiksuojami smarkesni oro gūsiai.

„O temperatūra bus panaši kaip pirmadienį – kils iki 27–32 laipsnių karščio“, – kalbėjo P. Starkus.

Visą šią darbo savaitę didesnių orų pokyčių nenusimato, sakė sinoptikas.

„Trečiadienį dieną saulės jau bus kiek daugiau, trumpai palyti gali tik kai kur, tad daugelyje rajonų vis dar išliks sausa. Vėjas bus kiek silpnesnis, o temperatūra nelabai skirsis nuo antradienio – daug kur oras kais iki 27–31 laipsnio, kai kur gal ir iki 32 laipsnių karščio“, – sakė P. Starkus.

Ketvirtadienį ir penktadienį situacija išliks labai panaši.

„Debesų bus nedaug, lietaus tikimybė – taip pat nedidelė. Tik kai kur gali apsilankyti popietinės liūtys, o temperatūra išliks panašios. Ketvirtadienio naktį gal bus kiek gaiviau – temperatūra pažemės iki 14–19 laipsnių, o dieną vėl laukiami tie patys 28–32 laipsniai šilumos.

O penktadienį naktis vėl šiltesnė – vietomis išsilaikys tvankūs 20 laipsnių šilumos. O dienos metu – temperatūra sparčiai kils iki 29–32 laipsnių, kai kur net 33 laipsnių karščių“, – Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas P. Starkus.

Ir ateinantį savaitgalį laukia orų pokyčiai – kaip jau ir įprasta šią vasarą.

„Tad jau šeštadienį prie Lietuvos priartės šaltasis atmosferos frontas. Tad pradedant vakariniais rajonais ims didėti debesuotumas ir pamažu kris lietus. Laukiamos liūtys, su perkūnijomis, jų metu stiprės ir vėjas. Vietomis liūtys bus gana intensyvios.

Šeštadienio naktis bus dar gana šilta, tvanki, o dieną, iki lietaus, dar oras spės įkaisti iki 25–30 laipsnių, bet karščiausia bus rytinėje šalies pusėje, kur lietus apsilankys vėliausiai. Tad rytiniuose rajonuose dar didžioji dienos dalis gali būti gana vasariška, karšta ir sausa. O vakaruose jau pirmoje dienos pusėje apsilankys lietus, tad ten bus vėliau.

O štai sekmadienį temperatūra jau bus žemesnė, naktis – gaivesnė, tad leis geriau išsimiegoti. O dieną taip pat sulauksime ir trumpo lietaus, temperatūra bus gerokai žemesnė, nei vyraujanti šią savaitę. Turėtų sekmadienį šilti iki 19–24 laipsnių“, – Žinių radijo eteryje sakė sinoptikas P. Starkus.

Geriausias laikas stebėti žvaigždes – ketvirtadienio ir penktadienio naktys. Tada bus tikrai giedra, mažai debesų.

„Tik savaitgalį priartėjus atmosferos frontui vėl debesų padaugės ir šeštadienį vakarinėje šalies pusėje naktis bus gana debesuota“, – Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas P. Starkus.