Pekinas renkasi ir toliau tęsti ir stiprinti dar pernai pradėtų neteisėtų veiksmų prieš Europos Sąjungos narę – Lietuvą – kursą. Tai ne tik neprisideda prie Kinijos santykių su demokratiniu pasauliu plėtotės, bet ir keičia ligšiolinę paties Pekino deklaruotą politiką nekliudyti plėtoti visiems naudingų santykių su viena pažangiausių pasaulio ekonomikų – Taivanu“, - savo pranešime dėstė Susisiekimo ministerija.

Ji priminė, kad po pernai Pekino pradėtų neteisėtų veiksmų prieš Lietuvą, šalių ekonominis bendradarbiavimas praktiškai sustojo.

Susisiekimo viceministrės A. Vaiciukevičiūtės vadovaujama delegacija Taipėjuje lankėsi rugpjūčio 5-12 dienomis, vizito metu inicijuota daug abipusiai naudingų verslo projektų. Šiuo metu delegacija yra grįžusi į Lietuvą.

Reaguodama į susisiekimo viceministrės vizitą Taivane, Kinija pareiškė įvedanti jai sankcijas ir nutraukianti bendradarbiavimą su ministerija ir apskritai susisiekimo srityje su Lietuva, penktadienį pranešė naujienų agentūra „Reuters“.

Pasak pranešimo, tokį sprendimą priėmė Kinijos užsienio reikalų ministerija. Jos interneto svetainėje skelbiama, kad Lietuvos susisiekimo viceministrės Agnės Vaiciukevičiūtės vizitas į Taivaną yra vienos Kinijos principo pažeidimas, rimtas kišimasis į jos vidaus reikalus ir šalies suvereniteto bei teritorinio vientisumo pažeidimas.

„Reaguodama į netinkamą ir provokuojantį viceministrės Vaiciukevičiūtės elgesį, Kinija nusprendė: įvesti sankcijas Vaiciukevičiūtei, sustabdyti bet kokius ryšius su Susisiekimo ministerija, sustabdyti mainus ir bendradarbiavimą su Lietuva tarptautinio kelių transporto srityje“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)