„Kandidatuoti paskatino ir egzistencinė, beveik hamletiška „būti ar nebūti“ partijos krizės būsena“, - sako jis.

Politiko teigimu, pagrindinis partijos iššūkis – susigrąžinti nuviltų 340 tūkst. rinkėjų pasitikėjimą.

„Pačiame partijos pavadinime jau yra užkoduota stipri žinutė, siunčiama rinkėjams – mes esame partija, ginanti dirbančių žmonių interesus, turinti daryti konkrečius darbus. Nuo pirmųjų dienų skelbėme, kad darbuotojai ir verslas yra pagrindinė šalies varomoji jėga – valstybės kraujas, suteikiantis jai galimybę veikti ir egzistuoti. Tuo žmonės tikėjo ir už tai balsavo rinkimuose. Geriausias partijos rezultatas - 340 tūkstančių rinkėjų balsų ir yra mūsų aiškus tikslas.

Šiandien važiuodamas per miestus ir kaimiškąsias vietoves matau, kiek daug nusivylimo ir nepasitenkinimo esama situacija yra tarp žmonių, kokia yra įtempta ir kai kur net kritinė situacija yra partijos skyriuose, todėl, kaip niekada svarbu pripažinti, kad vienas strateginių tikslų - organizacinis partijos sujungimas, suaktyvinimas, įgalinimas veikti. Tuo labiau, kad matau kokį milžinišką energijos užtaisą, potencialą ir norą veikti kartu turi partijos nariai, kokią nostalgiją jaučia buvusiems sėkmingiems ir aktyviems metams, todėl šiai energijai būtina suteikti tinkamą kryptį ir aš žinau kaip tai padaryti. Kaip vadovas versle ne kartą buvau susidūręs su kritinėmis situacijomis, o tai užgrūdino bet kokiems iššūkiams. Todėl galiu ramiai ir drąsiai identifikuoti problemas ir jas spręsti“, - sako sieksiantis vadovauti Darbo partijai A. Gedvilas.

Jo nuomone, „darbiečiai“ turi atstovauti tuos, kurie žiūri kaip galą su galu sudurti, kaip dirbant uždirbti, kaip jaustis laisvu, gerbiamu, kaip patekti pas medikus, o ne rūpintis narkotikų dekriminalizavimu, Civilinės sąjungos įstatymo patvirtinimu, Stambulo konvencijos ratifikavimu, naujų mokesčių naštos užkrovimu ir pan.

„Turime vystyti regionų politiką, telkti piliečius bendrų tikslų siekimui. Ir ne kalbomis, ir tuščiais pažadais turime padėti vieni kitiems spręsti problemas, o konkrečiais darbais. Kitaip sakant, esame brandi politinė jėga ir turime kaip niekada susitelkti. Išsivalykime savo kiemą, atsiraitokime rankoves ir kibkime į darbus, kurie tikrai padės ir vėl suvienyti 340 000 rinkėjų, išreiškusių mums savo pasitikėjimą“, - sako A. Gedvilas.

Politikas sakė matęs Darbo partijos triumfus ir nuopuolius, tačiau net ir sunkiausiais partijai laikais nė minutei nebuvo pagalvojęs apie atsitraukimą iš jos. A. Gedvilas sako, kad niekada nepriklausė jokiai kitai politinei partijai.

ELTA jau skelbė, kad į Darbo partijos pirmininko pareigas apsisprendė kandidatuoti Seimo Darbo partijos frakcijos narys, Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis.

Užimti Viktoro Uspaskicho atlaisvintą Darbo partijos pirmininko postą, siekti šių pareigų apsisprendė ir ilgametis partijos narys, partijos pirmininko pavaduotojas, l.e.p. rinkimų štabo vadovas advokatas Marijus Velička.

Birželio viduryje, V. Uspaskichui atsistatydinus iš Darbo partijos pirmininko pareigų, laikinuoju partijos lyderiu tapo Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)