„Tokią pensiją gaunant tokios kainos – išvis neįmanoma“,– LNK Žinioms prisipažino garbaus amžiaus moteris.

Kartu su ja buvęs vyriškis pasakojo, kad elektros tiekimo sutartį pasirašė su „Enefit Lietuva“. Sutartis šešeriems metams po 24 centus už kilovatvalandę.

„Ar keisis, ar nesikeis ten kaina, nežinom. Tai aišku, neramu. Dabar kai pranešė pensininkų skurdo ribos – 517 eurų, o mes 400 negauname, kaip išsimokėti, tai...“, – teigė moteris.

Tvyro nežinomybė

Kita LNK Žinių pašnekovė pasakojo sutartį pasirašiusi su „Perlas Energija“. Ši įmonė šiomis dienomis pagarsėjo tuo, kad vienašališkai nusprendė pakeisti fiksuotos kainos sutartis su savo klientais.

„Žinote situaciją – dabar nežinomybė pas mus“, – kalbėjo ji ir „Perlas energija“ veiksmus pavadino žmonių apgaudinėjimu. Moteris žada rinktis kitą tiekėją.

Kita LNK Žinių pašnekovė pasakojo elektros tiekėjo pagal reklamą nesirinkusi, nes yra apskritai nusistačiusi prieš reklamą.

„Geriausia reklama, kai tavo šeimos nariai, tavo artimieji, tavo kurso draugai (pataria – Delfi) – kai tu asmeniškai pažįsti ir gali pasitikėti, arba ne. Dabar daug yra labai slidžios informacijos“, – apie elektros tiekėjo pasirinkimą kalbėjo ji.

Gatvėje sutiktas praeivis tikino, kad kai vieni už elektrą moka pigiau, o kiti brangiau, yra „kažkokia nesąmonė“.

„Žmonės nežino, ką daryti. Aš pasirinkau tą patį – kaip mokėjau anksčiau, taip ir moku. Kainos, aišku, keisis, dabar tokia padėtis. Geriau pasilikti prie to paties, nes tie kiti – pinigų plovimas kažkoks“, – svarstė jis.

Kita LNK Žinių pašnekovė pasakojo pasirašiusi sutartį su „Perlas Energija“ ir nežinanti, kas toliau bus.

„Išvis negerai taip išeina“, – kalbėjo ji.

Apie elektros kainas klausinėjusi LNK žurnalistė gatvėje išgirdo ir netikėtų atsakymų.

„Iš NATO mus mes, kokios dar elektros kainos? Aš visai rimtai, va, ką tik poliklinikoj mačiau“, – ėmė aiškinti viena praeivė.

Pasirinko mokėti biržos kainomis

Kitas pašnekovas sakė pasirinkęs mokėti biržos kainomis.

„O šiai dienai, aišku – nelabai smagu“, – apie aukštas kainas kalbėjo jis, bet vylėsi, kad ateityje bus gerai.

„Aš kai elektros daug nesunaudoju, man nėra labai aktualu. Bet kas buvo su „Perlu“, tai taip negalėtų šiaip būti, nes žmonės pasirašė, paskui juos numetė kaip į niekur ir darykite, ką norite. Taip negali būti“, – kalbėjo sutiktas vyriškis. Jis tikisi, kad kainas Lietuvoje padės sumažinti Suomijoje užkurta atominė elektrinė.

Dar viena pašnekovė prisipažino elektros tiekėjo visai nepasirinkusi ir pritarė, kad tiekėjo pasirinkimui turėtų būti duoda daugiau laiko.

„Prie vieno buvome pripratę, o dabar – septynios panelės. Sunku išsirinkti, nes neaišku, kas kokias paslaugas, kuo pranašesnė šita panelė už aną. Jūs nesupykit – aš ne prieš moteris jokiu būdu, bet kaip apie tą suknelę – ta pati suknelė, bet kita panelė. Bet mums visos tos panelės yra nesuprantamos“, – kalbėjo gatvėje sutiktas vyriškis.

Anot jo, „Perlas Energija“ jau nuskambėjo ir jį prisimins visi.

„Čia jau yra minusas verslui. Verslas pas mus yra labai atitrūkęs nuo žmonių. Va čia ir yra pavyzdys. Jeigu jūs norit parduoti prekę, tai nedarykit klaidų“, – teigė vyriškis.

Visą LNK reportažą apie žmonių reakcijas į elektros kainas žiūrėkite čia: