Nuo rudens URM politikos direktore taps Lietuvos ambasadorė Armėnijoje Inga Stanytė-Toločkienė. Iki šiol šiose pareigose dirbo diplomatė Raimonda Murmokaitė. Ji nuo rugsėjo 2-osios turėtų pradėti eiti ambasadorės Estijoje pareigas.

Ketvirtadienį URM išplatintame pranešime žiniasklaidai skelbiama, kad I. Stanytė-Toločkienė įveikė atranką į politikos direktorės pareigas. Ji, užsienio reikalų ministro teigimu, „koordinuos pagrindinių Lietuvos užsienio politikos klausimų įgyvendinimą“.

Prie G. Landsbergio komandos jungiasi ir premjerės Ingridos Šimonytės patarėjas politikos ir ryšių su Seimu klausimais Jonas Survila, kuris eis viceministro pareigas.

Skelbiama, kad J. Survila kuruos strateginę komunikaciją, užtikrins tarpinstitucinį bendradarbiavimą, ministro strateginių projektų, iniciatyvų koordinavimą bei įgyvendinimą.

J. Survila taip pat bus atsakingas už Lietuvos atsparumo išorės grėsmėms stiprinimą.

Gabrielius Landsbergis,  Jonas Survila

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jovita Neliupšienė irgi pereis dirbti į URM.

Vietoje J. Neliupšienės viceministro postą užims dabartinis ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės patarėjas Karolis Žemaitis.

Teigiama, kad J. Neliupšienė URM bus atsakinga už Europos Sąjungos politikos formavimo ir įgyvendinimo, santykių su ES institucijomis, sankcijų koordinavimo klausimus.

Naujoji viceministrė taip pat kuruos dvišalius santykius su Europos šalimis bei Lietuvos užsienio prekybos politikos klausimus.

„Ministerija yra viena iš tų institucijų, kuriai tenka itin didelis vaidmuo atremiant išorės grėsmes bei autoritarinių režimų metamus iššūkius Lietuvos nacionaliniam saugumui. Šios kadencijos darbo pradžią paženklino COVID–19 pandemija, Lukašenkos režimo organizuota hibridinė ataka, Kinijos ekonominis šantažas prieš Lietuvą. Tačiau visos šios krizės nublanksta prieš naują, egzistencinę grėsmę Lietuvos valstybei – Rusijos karinę invaziją į Ukrainą.

Šalies nacionalinis saugumas, strateginė komunikacija bei nuolatinis glaudus ryšis su mūsų partneriais kitose Europos sostinėse – viena svarbiausių užduočių. J. Neliupšienė yra patyrusi diplomatė, puikiai išmananti ES politikos formavimo ir įgyvendinimo klausimus. J. Survilos patirtis krizių valdyme, esant sudėtingai geopolitinei padėčiai regione, yra labai reikalinga, sprendžiant strateginių projektų, iniciatyvų įgyvendinimo klausimus“, − pranešime žiniasklaidai cituojamas ministras G. Landsbergis.

Jovita Neliupšienė

Taip pat pranešama, kad politiko atstove spaudai taps dabar su konservatoriais Seime dirbanti Paulina Levickytė.

Apie tai, kad keisis jo komanda, o atsinaujinimas bus „plačiau siekiantis“, G. Landsbergis užsiminė kiek anksčiau.

„Turiu siekį pranešti apie visą sukomplektuotą atsinaujinusią komandą“, – interviu naujienų agentūrai „Elta“ sakė ministras.

Lietuvos diplomatijos vadovas patvirtino, kad jo komandą papildys ne tik nauji viceministrai, bet ir naujas politikos direktorius.

Pastaruoju metu G. Landsbergis iš oponentų sulaukia kritikos dėl prastos komunikacijos, ypač Kaliningrado tranzito istorijos kontekste, kai Europos Komisija leido Rusijai geležinkeliais gabenti sankcionuotas prekes į ir iš Kaliningrado srities per Lietuvą šio eksklavo poreikiams.

Opozicija Seime G. Landsbergiui brandina interpeliaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)