Prezidentas su naujai paskirta ambasadore Estijoje aptarė bendrus Lietuvos ir Estijos transatlantinės darbotvarkės ir Baltijos regiono saugumo stiprinimo klausimus. Susitikime, kaip pranešime pažymi Prezidentūra, akcentuota regioninio Baltijos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimo svarba.

Prezidentas pabrėžė bendrų veiksmų ir pozicijų koordinavimo tarptautiniu lygiu būtinybę Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje. Šalies vadovas taip pat akcentavo būtinybę užtikrinti nuolatinį dėmesį energetinio saugumo ir kritinės infrastruktūros projektams, ypač Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizacijos su kontinentine Europa spartinimui.

G. Nausėda susitikime su naujai paskirtu ambasadoriumi Moldovoje aptarė Lietuvos ir Moldovos dvišalių santykių raidą, saugumo regione klausimus, bendradarbiavimą su Rytų partnerystės šalimis ir Lietuvos paramą Moldovos narystei Europos Sąjungoje.

Pasak prezidento, Lietuva yra suinteresuota Moldovos reformų sėkme ir yra pasirengusi visapusiškai dalintis savo ekspertine patirtimi. Susitikime taip pat aptarti ekonominio Lietuvos ir Moldovos bendradarbiavimo klausimai, studentų mainų skatinimo galimybės, ryšių su lietuvių bendruomene puoselėjimas.

Ambasadorė R. Murmokaitė yra vadovavusi Lietuvos nuolatinei atstovybei Jungtinėse Tautose, dirbusi Lietuvos ambasadoje Italijoje. Diplomatė yra apdovanota Lietuvos ordinais „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio ir Komandoro kryžiais.

Ambasadorius T. Valionis anksčiau dirbo Lietuvos ambasadoje Ukrainoje, Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie NATO, Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, Lietuvos ambasadoje Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją