Charkivo sektoriuje kontaktinė linija nejuda, daug darbo žvalgams ir artilerijai. Visgi, anot ekspertų, kuo pasidžiaugti yra – sektoriuje pasirodė ukrainiečių salvinės artilerijos sistemos „Burevij“. Tai – rusiško „Uragan“ analogas. 220 mm amunicija gali pasiekti taikinius iki 35 km, o naujausios versijos raketos – iki 65 km.

„Gal pamenate, prieš kurį laiką narstėme Charkivo sektoriaus logistinių kelių sistemą. Su „Burevij“ atvykimu logistinių klausimų sprendimas orkams gali tapti rimtu galvos skausmu“, – teigia jie.

Iziumo sektoriuje agresorius standartiškai vykdė atakas Krasnopilės – Dolynos – Bohorodyčnės ruože, tačiau kaip visada nesėkmingai.

„Su dideliu malonumu klausome orkų propagandistų padūsavimus, kad „čia Ukrainos pajėgos įsirengė gerai įtvirtintą gynybos ruožą“, „operacinės sėkmės tikėtis sunku“ ir panašius teiginius“, – rašo jie.

Karybos žinovams susidaro įspūdis, kad agresorius vėl ieško taktinių atsakymų, kaip pralaužti ukrainiečių gynybą ruože į rytus nuo Siversko.

Šį kartą manevriniais vienetais intensyviai atakuota Verchnokamjanskė.

Tuo pačiu artilerija ir aviacija buvo smogta šios gyvenvietės flanguose esančioje Hryhorivkoje ir Ivano-Darivkoje, bei ukrainiečių gynybos gilumoje esančiame Siverske.

Tikėtina, kad rusai artilerijos ir aviacijos ugnimi bando sukaustyti ukrainiečių pajėgas, kad šios negalėtų reaguoti, kol visa jėga yra bandoma taranuoti Verchnokamjanskė.

„Šiame sektoriuje matome agresoriaus keičiamas atakos kryptis, kai gynybą bandoma pramušti vis kitoje vietoje bei iš kelių pusių atakuoti vieną gynybos tašką (šuoliuojanti taktiką). Kol kas puolimo veiksmai rezultatų neduoda – ukrainiečiai sėkmingai apsigina“, – teigia jie.

Soledaro ruože ukrainiečiai vykdė lokalias kontratakas, tačiau nepanašu, kad jiems pavyko numušti agresoriaus puolimo tempą. Rusų puolimas Jakovlivkos, Soledar ir Bachmuto link tęsiasi.

Tiesa, pasistūmėti agresoriui per daug nepavyko, visos atakos atmuštos.

Svitlodarsko ruože antra diena daugiausia atakuojama Zaicevės link, čia taip pat buvo sukoncentruota ir daug agresoriaus netiesioginės ugnies smūgių. Neatmestina, kad puolančios rusų pajėgos koncentruoja vienetus ir bandys atkirsti čia besiginančią ukrainiečių grupuotę.

Centre tęsiasi sunkūs mūšiai aplink Avdijivką. Karščiausia įtvirtinto rajono pietuose, kur agresorius bando ne tik atakuoti Avdijivką, bet ir sėkmės atveju, per čia iš šiaurės rytų apeiti Piskus, kur agresoriaus puolimas „didvyriškai“ įstrigo.

Pastarojoje gyvenvietėje jau kelinta diena rusai negali pasistūmėti nė per žingsnį, todėl ieško gudresnių sprendimų. Minėti šiaurės rytai ne vienintelis variantas, taip pat Rusijos pajėgos pabandė atakuoti kiek piečiau Nevelskės link.

„Galbūt jie tikisi pasiekti šį kaimą, o nuo jo atakuoti Pervomaiskės link ir taip apeiti Piskuose įtvirtintą gynybos rajoną iš pietų per kairę“, – rašo jie.

Zaporižioje toliau vyksta lokalūs susidūrimai Vuhledaro ruože. Agresorius pabandė atakuoti prie Blahodatnę, bet gavęs atkirtį „tepė slides iš kur atėjęs“. Daug darbo artilerijai.

Ukrainiečių aviacija ir toliau aktyvi. Dar kartą smogus Antonivkos tiltui, okupantai skėsčioja rankomis, svarsto apie naujo tilto statybą.

Tuo pačiu kairiajame Dnipro krante tarp Antonivkos geležinkelio tilto ir Nova Kachovkos tilto (užtvankos) siautėja gaisrai, kurie trukdo agresoriui organizuoti aprūpinimą.

Pietų kryptyje atakuoti du priešo atramos punktai, agresorius patyrė nuostolių.

Tuo pačiu ukrainiečių artileristai sunaikino Rusijos pajėgų šaudmenų sandėlį kelyje Nova Kachovka – Davydiv Bridas.

„Agresorius ir taip sunkiai geba papildyti savo pajėgas dešiniajame Dnipro krante, eikvodamas resursus vežė šaudmenis per upę, privežė apie 20 km iki kontaktinės linijos ir tik puff – reikės vežti iš naujo. „Antra pasaulio kariuomenė“ bando neatsilikti atakuodama ukrainiečių karinę infrastruktūrą, bet sekasi gerokai prasčiau. Todėl kenčia civiliai – vėl atakuotas Mykolajivas“, rašo jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją