„Kadangi ikiteisminis tyrimas pradėtas tik šiandien, jame įtariamųjų nėra. Tačiau neatmestina galimybė, kad jų gali atsirasti“, – žurnalistams penktadienį teigė M. Jovaiša.

Kol kas dėl pradėto tyrimo jokių veiksmų nesiimama ir dėl šiuo metu už šnipinėjimą įkalinto Algirdo Paleckio.

„Nėra šiuo metu jokio procesinio statuso asmenims ikiteisminiame tyrime, tačiau atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus bus sprendžiama dėl vienų ar kitų asmenų procesinio statuso“, – sakė prokuroras.
„Šiandien aš negalėčiau pakomentuoti, kokie konkrečiai asmenys ir kada bus apklausiami“, – pridūrė jis.

Penktadienį Kauno apygardos prokuratūra taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl A. Paleckio asociacijos įsteigimo. Tyrimas pradėtas dėl pateiktos melagingos informacijos steigiant asociaciją. Nors teigta, kad steigimo dokumentus pasirašė A. Paleckis, teisėsauga tikina, kad įkalinimo bausmę atliekantis asmuo šių dokumentų nepasirašė.

M. Jovaišos teigimu, gali būti, kad du ikiteisminiai tyrimai bus sujungti.

„Kaune pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pačios asociacijos įsteigimo aplinkybių, mūsų pradėtas tyrimas yra šiek tiek platesnis. Jis susijęs su asociacijos ir jos veikla, kuri gali būti traktuojama kaip padėjimas užsienio valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką. Šiuo metu priimtas sprendimas ikiteisminius tyrimus vykdyti atskirai, bet pasikeitus aplinkybėms ir atsiradus sąsajoms, tyrimai gali būti sujungti“, – sakė jis.

Penktadienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“. Tyrimas vykdomas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už padėjimą kitai valstybei veikti prieš Lietuvą
„Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovai praeitą savaitę vyko vizito Rusijos Federacijoje, kur susitiko su Rusijos visuomenės rūmų atstovais. Asociacijos lyderė Erika Švenčionienė tikino, kad pralaužti informacinę blokadą ir prašyti bevizio režimo Lietuvos piliečiams į Kaliningrado sritį. Vizito metu buvo keliamos abejonės dėl dabartinės Lietuvos valdžios išrinkimo teisėtumo, kaltino valdančiuosius darant ekonominę žalą, bauginant savo piliečius dėl galimo Rusijos įsiveržimo.

Anksčiau A. Paleckio šalininkai lankėsi Baltarusijoje, kur susitiko su režimo lyderiu Aliaksandru Lukašenka, išreiškė palankumą Minskui.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją