Aktyvėja agresoriaus manevriniai vienetai šiaurės rytiniame Charkivo ruože (Ternova – Bairakas – Rubižnė). Nors kol kas atakos čia atmuštos, bet intensyvumas po truputį didėja.

Neatmestina, kad siekdamas prikaustyti ukrainiečių pajėgas ir jas varginti, agresorius sieks palaikyti įtampą visoje kontaktinėje linijoje šuoliuojančiu principu (vieną dieną ataka šiaurės rytuose, kitą dieną šiaurėje, tada rytuose ir t.t.).

Iziumo sektoriuje agresorius liko ištikimas sau. Praėjo kelios dienos, okupantai prikaupė jėgų ir ryte atakavo Bohorodyčnę ir Dolyną. Lygiai taip pat tradiciškai ataka atmušta.

Pasak karybos žinovų, pasinaudodami tuo, ukrainiečiai ima veikti aktyviau. Pranešama, kad ukrainiečiai įvykdė sėkmingą kontrataką prie Dibrivnės, rusai palikę techniką pabėgo.

„Tai geras ženklas, kadangi link Sloviansko kartas nuo karto bandantis pulti agresorius bus priverstas žvalgytis per petį, tad bus dar atsargesnis. Ar ukrainiečiai vystys kontratakas toliau – matysime. Situacija dėkinga, kadangi agresoriaus pajėgos čia pasyvios ir išsekusios“, – teigia jie.

Bachmuto sektoriaus Soledaro ruože atsinaujino agresoriaus atakos Jakovlivkoje, bandant pasiekti Krasnopolivkos – Rozdolivkos ruožą ir bandyti atskirti ukrainiečių Siversko ir Bachmuto grupuotes bei perspektyvoje vystyti puolimą link Kramatorsko. Šią ir kitas atakas ukrainiečiai atmušė, tačiau padėtis sudėtinga.

Pasak ekspertų, nelengva padėtis ir Svitlodarsko ruože, neaiški situacija prie Semihirjos – Dolomitnės.

„Neatmestina, kad ukrainiečiai iš „kišenės“ atsitraukė į gynybai patogesnes pozicijas ir išlygino frontą. Kautis taip vadinamame ugnies maiše (oponentui apšaudant iš kelių krypčių), kai dar agresorius yra sutelkęs didelę persvarą ugnimi (artilerija, minosvaidžiai), yra be galo sunku. Taigi, atsitraukimas galėjo būti savalaikis ir teisingas sprendimas. Stebėsime situaciją“, – teigia jie.

Užėmė vieną atramos taškų

„Locked N’ Loaded“ teigimu, rusų propagandistai žviegia apie didžią pergalę Centro sektoriuje, tarsi jie būtų ne pasistūmėję kelis šimtus metrų į priekį, o jau šturmuotų Kapitolijų.

Kita vertus, pasak jų, okupantai pasistūmėjo ir pasiekė taktinę sėkmę į pietus nuo Avdijivkos, kur užėmė vieną iš ukrainiečių atramos taškų.

Toliau tęsiasi gatvių mūšiai Piskuose.

Tuo pačiu rusai nuo Lozovės veržiasi į šiaurę link kelio E50 pagrindinės sankryžos, siekdami atkirsi Piskų gyvenvietę nuo aprūpinimo ir pastiprinimo galimybės.

„Tik priminsime, kad šioje gyvenvietėje, kurios ilgis apie 2 km, o plotis apie 1 km, kontaktinė linija stovi nuo pat 2015 m. Nuo 2022 m. vasario 24 d. iki liepos 27 d. agresorius nepasistūmėjo čia nė per metrą, nors bandė ne kartą. Sektoriuje prasidėjus „grandioziniam“ puolimui, nuo liepos 27 d. iki rugpjūčio 4 d. orkai „denacifikavo“ kelis kilometrus arimų ir apie 500 metrų gyvenvietės. Įspūdį daro, nesakykit“, – ironizuoja jie.

Agresorius atakuoja Marijinkos ruože, mūšiai tęsiasi. Visame Zaporižios sektoriuje dirba abiejų pusių netiesioginės ugnies priemonės (minosvaidžiai, artilerijos sistemos, MRLS).

Pietų kryptyje abi pusės ruošiasi artėjančioms kovoms, persigrupuoja, dirba abiejų pusių artilerija ir aviacija.

Kol kas nebegirdėti apie smūgius agresoriaus karinei infrastruktūrai ir kitiems svarbiems taikiniams.

Ekspertai neatmeta, kad dėl Rusijos pajėgų vykdomos reorganizacijos (savo vietas keičia vadavietės, yra pergabenami šaudmenų sandėliai, keičiasi vienetų susitelkimo rajonų vietos), ukrainiečiai tikslina žvalgybinius duomenis apie taikinius, atnaujina vertinimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją