Jo teigimu, tokį elgesį galima apibūdinti kaip kenkimą Lietuvos valstybei.

„Mūsų vertinimu, važiavimas į valstybes, kurios pradeda karus prieš kitas valstybes, užima teritorijas, vykdo informacinius karus prieš demokratines valstybes, žudo žmones, galų gale prievartauja, atsiplėšia teritorijas, vien tas kalbėjimasis su jais pasakojant, kad norėtume geresnių kaimyninių ryšių, kad mes čia pakeistume, jeigu galėtume, santvarką ir taptume gerais kaimynais, aiškiai nesuprantant, kokios pasekmės, jeigu taip ir atsitiktų, būtų Lietuvai... Žinoma, mes būtume, ko gero, Ukrainos vietoje dabar arba tiesiog būtume tyliai okupuoti kaip 1940 metais. Tai, mano galva, ir galima įvardyti kaip atvirą kenkimą Lietuvos valstybei“, – LRT televizijai ketvirtadienį sakė Darius Jauniškis.

„Ir aš nemanau, kad žmonės yra neadekvatūs, jie puikiai supranta, ką daro“, – tvirtino jis.

Žvalgybos vadas sakė, kad prieš kiekvieną išvyką pareigūnai kalba su A. Paleckio bendražygiai ir įspėja apie grėsmes.

VSD šią savaitę pranešė, kad surinko ir perdavė ikiteisminius tyrimus atliekančioms institucijoms duomenis apie A. Paleckio įkurto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovų veiklą.

Ji, VSD vertinimu, kelią grėsmę valstybės nacionaliniam saugumui.

„Tiesiog matant toliau besivystančius įvykius, manau, kad atėjo laikas pasakyti, kad yra tam tikrų apraiškų, ir tuos žmones, važinėjančius į priešiškų valstybių sostines, bendraujančius su režimų šalininkais, su režimu, kurie yra priešiški visai Vakarų demokratijai ir visai tvarkai pasaulyje, reikia kaip nors įvertinti“, – ketvirtadienį kalbėjo D. Jauniškis.

Praėjusią savaitę „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovai lankėsi Maskvoje, kur susitiko su Rusijos visuomenės rūmų atstovais, surengė spaudos konferenciją.

Joje dalyvavusi organizacijos vadovė Erika Švenčionienė, už korupciją nuteistas buvęs „Vilniaus vandenų“ direktorius Darius Norkus, forumo nariai Edikas Jagelavičius ir Mindaugas Ramoška tvirtino, kad jų kelionės į Maskvą tikslas – pralaužti informacinę blokadą ir prašyti bevizio režimo Lietuvos piliečiams į Kaliningrado sritį.

E. Švenčionienė kėlė abejonių dėl dabartinės Lietuvos valdžios išrinkimo teisėtumo, kaltino ją darant ekonominę žalą ir bauginant savo piliečius dėl galimo Rusijos įsiveržimo.

Anksčiau E. Švenčionienė su bendražygiais lankėsi Baltarusijoje, susitiko su save šios šalies prezidentu vadinančiu Aliaksandru Lukašenka, išreiškė palankumą Minskui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją