Jos teigimu, toks radinys nustebino archeologus.

„Niekada nesitiki sveiko kardo rasti, nes tai yra labai retai pasitaikantis radinys“, – teigė archeologas Ramūnas Šmigelskas.

Anot jo, šiuo atveju stebina du dalykai – tai, kad XIX amžiuje nebebuvo įprasta į karstus dėti daiktų, antra – kad cinkuotas ir ornamentuotas karstas jau seniai pažeistas, o karininko palaikai ekshumuoti.

„Viena versija keliama – galbūt vykdant statybų darbus (...) ir nukasinėjant kapinių dalį buvo tiesiog užkliudytas šitas karstas ir pabirus kaulams jie tiesiog buvo surinkti“, – svarstė R. Šmigelskas.

Kita versija – kad mirusįjį kas nors perlaidojo.

Nežinoma, nei kada tiksliai karininkas palaidotas, nei kas jis buvo.

Netrukus rastą kardą perims Nacionalinis muziejus. Archeologai viliasi, kad galbūt ginklą nuvalius, pasimatys savininko inicialai.

Archeologai išvis aptiko 12 palaidojimo vietų.

XIX amžiaus pradžioje ant Tauro kalno įkurtos liuteronų kapinės driekėsi nuo Santuokų rūmų, kurie pastatyti buvusios koplyčios vietoje, iki neseniai nugriautų Profsąjungų rūmų. Būtent juos statant sovietmečiu dalis kapinių sunaikintos.

Sutvarkius šią vietą ketinama įsteigti liuteronų sodą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją