Vidaus reikalų ministerija praneša, kad tarpvyriausybinis susitarimas dėl bendradarbiavimo kovojant su nusikalstamumu padės užkardyti neteisėtą migraciją ir prekybą žmonėmis, ginklų kontrabandą bei kitus nusikaltimus.

„Prevencinis darbas labai svarbus Ukrainos pasienyje, kad tik kirtę savo šalies sieną ukrainiečiai nepatektų į prekeivių žmonėmis pinkles. Lietuvos ir Moldovos pareigūnų bendradarbiavimas padės operatyviau užkardyti tokius nusikaltimus“, – pranešime teigė A. Bilotaitė.

Tuo metu memorandumas dėl bendradarbiavimo vidaus reikalų sistemos srityje pakeis 1996 metais pasirašytą bendradarbiavimo susitarimą. Pranešama, kad Lietuva su Moldova dalysis policijos administracinės reformos, sienų apsaugos bei neteisėtos migracijos krizės valdymo metu įgytais įgūdžiais.

Teigiama, kad memorandumas taps pagrindu bendrai veiklai, siekiant Europos Komisijos techninės ir finansinės pagalbos, taip pat užtikrins sklandesnius informacinius mainus.

Europos Vadovų Tarybos sprendimu Moldovai birželį buvo suteiktas Europos Sąjungos kandidatės statusas.

Europos Komisija sukūrė ES paramos Moldovai platformą, kurioje dalyvauja ir Lietuva. Lietuva taip pat papildomai skyrė 500 tūkst. eurų vertės humanitarinę pagalbą Ukrainos pabėgėliams Moldovoje remti.

Vidaus reikalų ministerija taip pat pažymi, kad visos Lietuvos vidaus reikalų statutinės tarnybos jau teikia ekspertinę pagalbą Moldovos pareigūnams ir teisėsaugos institucijoms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją