Jungtinėje Karalystėje vietą, kur buvo nužudyta devynmetė lietuvė dabar žymi gėlės ir balionai.

Žiedų deda ir mergaitės klasiokas.

„Labai liūdna, nes ji mano draugė, klasiokė. Ji buvo labai entuziastinga ir visada laiminga“, – kalbėjo nužudytosios mergaitės klasės draugas Markas.

Savo saugumu susirūpino ir aplinkiniai gyventojai.

„Čia nebėra saugu“, – ašaras braukė viena vietos gyventoja.

„Visur situacija blogėja, mes auginame paauglius, o čia – devynmetė“, – kalbėjo kita.

Policija po žmogžudystės išplatino įtariamojo nuotraukas. Paaiškėjo, kad stebėjimo kamerose buvo užfiksuotas 22–erių lietuvis Deividas Skebas.

Jis sulaikytas savo namuose. Policija apsupo jo namus.

Nėra pranešama, ar jis priešinosi, bet buvo atvestas į vos dvi minutes trukusį teismo posėdį. Ten jis nedaugiažodžiavo – patvirtino savo vardą, gimimo datą ir adresą.

„Yra renkama parama, yra duoti ir šeimos duomenys, jeigu kas nori prisidėti. Tokia (pagalba, aut. p.) skaudžią valandą“, – LNK sakė Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Alvija Černiauskaitė.

Jos žiniomis, mergaitė buvo nužudyta, kai žaidė kartu su penkerių metų sese.

„Mergaitė buvo nužudyta bežaidžiant su savo sese labai ramioje gatvelėje. Mama buvo visai šalia“, – sakė A. Černiauskaitė.

Užsienio žiniasklaida skelbia, kad įtariamasis po pertraukos į Angliją grįžo visai neseniai. Prieš tai jis studijavo Lietuvoje.

Keliamos ir pirmosios versijos – dėl ko vyras galėjo taip pasielgti. Šaltiniai skelbia, kad jaunas vyras dirbo pas nužudytos mergaitės motiną. Ir peilio griebėsi, norėdamas atkeršyti dėl darbinių reikalų.

„Šeima žinoma, dalyvauja visuose renginiuose, prisideda. Pati mergaitė lankė lituanistinę mokyklą. Daug kas atsiliepia, kad tai buvo tikrai labai geras ir ramus vaikas, žingeidus“, – kalbėjo A. Černiauskaitė.

Naujienų portalui „The Times“ apie žudiką papasakojo ir jo buvusi mergina. Anot jos, vyras iš Anglijos buvo grįžęs dėl sveikatos problemų.

O jo tėvai Lietuvoje apibūdinami kaip verslo žmonės.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: