Charkive, anot ekspertų, ir toliau tęsiasi Pirmąjį pasaulinį karą labiau primenanti rutina – žvalgyba, artilerija, lokalios atakos.

Pasak jų, Krasnopilėje, Dolynoje ir Bohorodyčnėje, kaip ir spėta, ramu.

Karybos žinovai neatmetė, kad pirmadienį agresorius bandys pulti, tačiau rezultatas esą aiškus iš anksto.

„Tarsi neturėtų ką veikti, orkai sugalvojo dar kartą atakuoti Dmytrivką (į pietvakarius nuo Iziumo), rezultatas įprastas. Jau ir orkų propagandistai ima abejoti tokiais viražais, ir šį puolimą įvardijo kaip „nevienareikšmišką operacinį žingsnį.“ Tai jau tikrai“, – rašo jie.

Tęsiasi agresoriaus lokalios operacijos Husarivkos ruože. Pirmoje dienos pusėje veikė žvalgybinės diversinės grupės, jos gavo į straublį, bet nepaisant nepavykusios žvalgybos, agresorius visgi pabandė pulti.

„Rezultatas nuspėjamas – dalis utilizuota, dalis atsitraukė. Nors ukrainiečiai čia sėkmingai atmuša rusų puolimus, tačiau pats agresoriaus aktyvumas šiame ruože yra bloga tendencija. Tikėtina, ukrainiečiai ieškos būdų atmušti orkams norą kišti čia savo nosį. Priešingu atveju problemų gali būti daugiau“, – teigia ekspertai.

Siversko sektoriuje dirba abiejų pusių artilerija ir agresoriaus aviacija, manevriniai vienetai nejuda.

Soledaro ruože didžiausi mūšiai verda Pokrovskės apylinkėse. Agresoriui ir toliau nepavyksta pralaužti geras gynybines pozicijas užėmusių ukrainiečių. Rusai bando apeiti šį ruožą ir ieško silpnesnių vietų šiauriau. Sekmadienį toks rusų žvalgybinės grupės bandymas baigėsi nesėkme.

Svitlodarsko ruože intensyviausiai atakuota Veršyna, situacija nelengva, tačiau ukrainiečiai ginasi.

„Centre tęsiasi „grandiozinis“ šturmas, t.y. agresoriaus pergrupavimo iš šiaurės į pietus priedangos operacija. Panašu, kad čia veikia tokie pat karybos „genijai“ kaip ir prie Siversko – bandoma iš dviejų pusių (šiaurės ir pietų) atakuoti Piskus, ir taip pralaužti frontą. Rezultatas – agresoriaus tarpe daugiau skylučių, mažiau rankyčių ir kojyčių“, – teigia jie.

Zaporižės sektoriuje okupantai tęsia pajėgų pergrupavimo priedangos operaciją – siekdamas apsaugoti Volnovachą, atakuoja Pavlivką (šalia Vuhledaro).

Pietų kryptyje, anot ekspertų, dar viena „fejerverkų“ diena.

Esą kažkas taip smagiai pokštelėjo Rusijos Juodosios jūros laivyno štabe Sevastopolyje, kad rusams fejerverkų jų laivyno dienos proga užteko – visi šventiniai renginiai atšaukti.

Tuo pačiu neaišku, kas pokštelėjo Melitopolio oro uoste.

Per praėjusią parą artilerijos ir aviacijos pagalba sunaikinti du agresoriaus sandėliai gynybos gilumoje, du kuopos atramos punktai kontaktinėje linijoje.

Teoriškai – tai apie 200 karių ir apie 20 šarvuotos technikos vienetų. Tačiau žvelgiant į Ukrainos Generalinio štabo įvardijamus nuostolius (visame fronte agresorius neteko 160 karių ir 13 kovinės technikos vienetų), tikėtina, kad agresorius buvo privestas „susipakuoti ir tepti slides su tuo, kas liko“.

Ekspertai teigia, kad pasistumdymas Davidiv Brido ruože aprimo.

„Panašu, kad ir viena ir kita pusė susitaikė su esama situacija. Tačiau neabejotina, kad judesio šiame ruože dar bus“, – mano jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją