Kaip BNS patvirtino partijos vicepirmininkas parlamentaras Lukas Savickas, pirmadienį Kauno skyrius iškėlė šio skyriaus pirmininko G. Labanausko kandidatūrą dalyvauti Kauno miesto savivaldybės mero rinkimuose.

Pasak L. Savicko, šią ir kitas būsimas kandidatūras į savivaldybių mero rinkimus toliau svarstys partijos taryba, o po to partijos valdyba tvirtins galutinius kandidatus. Numatyta, kad tai įvyks rugsėjo mėnesį.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kitų metų pavasarį, tad partijos pradeda kelti kandidatus į merus.

Kaune savo kandidatą į merus oficialiai yra iškėlusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija. Nuo „valstiečių“ į merus kandidatuoti ketina buvęs sveikatos apsaugos ministras, parlamentaras Aurelijus Veryga.

Vilniuje praėjusią savaitę kandidatuosiantis patvirtino buvęs sostinės meras Artūras Zuokas. Jį savivaldos rinkimuose savo kandidatu į sostinės vadovus birželio viduryje pasiūlė partija „Laisvė ir Teisingumas“.

Didžiųjų partijų kandidatai į Vilniaus merus dar nepaskelbti.

Dvi kadencijas miestui vadovavęs dabartinis sostinės meras, Laisvės partijos atstovas Remigijus Šimašius yra patvirtinęs trečios kadencijos nesieksiantis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją